На Прикарпатті вже намолотили 236 тисяч тонн зерна

За даними департаменту агропромислового розвитку обласної державної адміністрації, станом на 30 липня поточного року обмолочено половину ранніх зернових і зернобобових культур, намолочено 236 тисяч тонн зерна при середній врожайності 49,2 центнера з гектара.

Найвищу врожайність мають сільгоспвиробники Рогатинського – 57,1 ц/га, Городенківського – 55,1 ц/га та Калуського – 55 ц/га районів, інформують в ІФ ОДА,

Повністю завершено збирання озимого ячменю, на завершені збирання озимого ріпаку та гороху.

З метою моніторингу ходу проведення жнив, зберігання зібраного зерна та підготовки до посіву озимих сільськогосподарських культур, керівники департаменту агропромислового розвитку ОДА з робочою поїздкою побували у сільськогосподарських підприємствах Городенківського та Тлумацького районів.

Завдяки застосуванню сучасної зернозбиральної техніки у більшості сільгосппідприємств цих районів уже на завершені збирання ранніх зернових культур, зокрема, у приватному підприємстві агрофірма «Вільхівці», філії ПрАТ «Зернопродукт МХП» «Перспектив», дочірньому підприємстві «Обрій» ТОВ «Шляхбудіндустрія» Городенківського району та товариства з обмеженою відповідальністю «Штерн Агро», що у Тлумацькому районі.

Представники аграрного департаменту також оглянули об’єкти, де зберігають зібраний урожай ПП агрофірма «Вільхівці» та ТОВ «Штерн Агро».

Загалом в області злагоджено проходить жнивна компанія, а також ведеться підготовка до посіву озимих для урожаю наступного року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.