Калушан навчали запобігати торгівлі людьми. ФОТО

Щороку 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми.

З цієї нагоди працівники Калуського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту провели інформаційну кампанію щодо проблеми торгівлі людьми, інформують “Вікна” з посиланням на прес-службу Калуської міської ради.

Так, було проведено семінар-лекцію на тему: «Запобігання нелегальній міграції, торгівлі людьми та дитячій експлуатації» у Калуській міськрайонній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості. Також було організовано відео-лекторій з сім’ями, які опинились у складних життєвих обставинах на тему: «Протидія торгівлі людьми. Як вберегтися від небезпеки?».

Днями у Калуші також відбулася вулична акція на території автобусного та залізничного вокзалів на тему: «Ні — торгівлі людьми». ЇЇ організували працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та волонтери Калуського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Також було проведено семінар-лекцію на тему: «Я — успішна жінка, мати, дружина» у Калуській міськрайонній філії Івано-Франківського обласного центру зайнятості.

 

Як інформують працівники соцслужб, жертвами торгівлі людьми є особи :

– яких позбавляли права вільного пересування та спілкування з родиною, відібравши ваші документи;

– яким пообіцяли добре оплачувану роботу (за кордоном чи в Україні), а потім не заплатили обіцяних грошей;

– яких примушували відробляти неіснуючі борги;

– яких втягнули у злочинну діяльність шляхом примусу, шантажу або насильства.

Більш детальну інформацію про ситуацію торгівлі людьми та види допомоги постраждалим можна отримати, звернувшись до управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту, що знаходиться у Калуші на вулиці Бандери, 18. Також за довідками та допомогою варто звертатись до Калуського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на вулиці Пушкіна, 9а та до управління соціального захисту населення Калуської райдержадміністрації на вулиці Чорновола, 12.

Читайте також  37-річний батько катував маленьких дітей розпеченою кочергою

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.