День Володимира: найкращі привітання у віршах і прозі

В Україні День Володимира, на честь святого рівноапостольного, великого князя Володимира, відзначають 28 липня.

28 липня в Україні відзначають свято Володимира Великого та день Хрещення Київської Русі. В Україні День Володимира, на честь святого рівноапостольного, великого князя Володимира, відзначають 28 липня.

Історія свята день святого Володимира

Цей день пов’язували з князем Володимиром, якого в ряді джерел називають не інакше як Володимир Красне Сонечко.

День ангела Володимира ми відзначаємо велике свято – День Хрещення Русі. Саме зі святим князем Володимиром Великим, який став покровителем для всіх чоловіків з цим ім’ям, пов’язане свято.

Князь Київський Володимир Святославович, онук Ольги, народився близько 960 року. Він був князем у Новгороді, але, побоюючись підступних задумів старшого брата – захопити всі землі руські, втік до варягів. А через два роки повернувся з дружиною і пішов війною на Київ. Володимир у 978 році став володарем Київської держави. Він вів успішні війни з сусідами, приєднуючи нові землі.

У 988 році князь Володимир, син Святослава, прийняв історичне рішення про хрещення Русі, хрестився сам, з дружиною й боярами. При хрещенні він отримав ім’я Василь. А за дійство, яке відбулося у водах Дніпра, коли хрещення прийняли всі, князя люди стали називати «Великим».

Володимир має дуже важливу роль в хрещенні Київської Русі.

Князь Володимир не тільки сам навернувся до християнства, але й посприяв тому, що християнство стало державною релігією Київської Русі. Після свого хрещення Володимир наказав киянам хреститися, а поганських ідолів скинути у Дніпро. Місце, де були хрещені діти Володимира Великого в Києві, досі називається Хрещатиком. Святе Хрещення прийняли після Києва жителі Новгорода і Смоленська, Полоцька і Турова, Пскова, Луцька, Володимира-Волинського, Чернігова, Курська, Ростова Великого та інших міст.

Читайте також  Роciйські окупaнти вдаpили pакетами по дитячoму табoру. Нeлюди не зyпиняються ні пеpед чим ФОТО. Деталі…

За наказом князя збудували чимало храмів, зокрема Десятинну церкву в Києві.

На Володимира існує така прикмета: «На Володимира Червоне Сонечко воно набуває яскраво-червоного кольору. Листя на деревах починає набувати осіннього забарвлення. Першою починає жовтіти липа».

Привітання на день ангела Володимира

Володимир — так великих називали, В імені звучить подій міць. І нехай Володею в дитинстві тебе звали, Ти і зараз відгукнутися не проти. Володимир, будеш князь ти чи лицар, Тобі будь-який вчинок по плечу. Ти справедливий, гордий і відкритий. Ти не допустиш в серце своє темряву! Володимир, я всіх благ тобі бажаю, Успіхів і звершень попереду. І поразок, смутку не знаючи, Завжди вперед до мрії своєї йти!

***

Розумний, сміливий, сильний духом, Дуже модний, стильний, Душа компанії скрізь — Все, Володимир, про тебе! Таким же ти залишайся, У справах успішно просувайся, Кожному допоможи в дорозі, Гідно сам її пройди. У всьому тобі лише плюси бачити, Слабкого духом не образити! Щоб збулися всі твої мрії, Щоб був по життю найкращим ти!

***

Володимир — володіє світом, Тобі це ім’я підходить, Бути потрібним, успішним, щасливим Бажаю тобі на всі роки. Хай радість, любов і достаток Твій дім ніколи не покинуть, Життя буде смачніше шоколаду І барвистіш, ніж картина!

 

Вова, вітаю тебе і бажаю в будь-якій ситуації і за будь-яких обставин залишатися гордим і впевненим Володимиром, веселим і кумедним Вовкою, успіху у всьому і успішним Вовчиком, коханим і люблячим Володею.

В твій День Народження, Володимир, бажаю тобі стати справжнім володарем всього світу, ну або ж у невеликій його частині, яка тобі сподобається найбільше. Зі святом і нехай всі твої мрії збудуться так, як ти сам того бажаєш і ніяк інакше.

Читайте також  Собор Архістратига Михаїла 2022 року: Що потрібно зробити і що під забороною у свято

Володимир дорогий, я тебе привітаю і від душі бажаю тобі великих життєвих перемог, відважних і добрих вчинків, поваги і щастя і удачі. Нехай твої бажання здійсняться, хай у твоєму домі горить вогник любові і розуміння, нехай в душі завжди живе радість і втіха.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.