Помер легендарний українець, який змінив хід історії (фото)

Не стало видатного українця.

Помер відомий український юрист і політичний діяч Віктор Мусіяка. Про це повідомляє відома українська журналістка Соня Кошкіна:

“По-справжньому страшна і чорна новина цього дня. Таких як Віктор Лаврентійович були одиниці. І ось їх все менше – коло стискається. Він був дуже хорошою людиною. Кришталево чесний. Порядний. Професіонал з великої літери. Один з найбільш грамотних і ефективних парламентаріїв”.

Віктор Мусіяка був одним з авторів Конституції України. Про його загибель стало відомо в понеділок, 22 липня. Віктор Мусіяка помер у віці 73 років:

“Нехай спочиває з миром. Царство небесне”, – пише журналістка.

Відомо, причиною смерті став інфаркт.

Віктор Мусіяка – автор близько 120 наукових праць і один з авторів Конституції України. В останні роки Мусіяка був науковим консультантом Центру Разумкова з правових питань.

Віктор Мусіяка народився 28 червня 1946 року в Миколаївській області. У 1973 році закінчив Харківський юридичний інститут, там же почав викладацьку діяльність. З 1983 по 1996 роки був завідувачем кафедри цивільного права, проректором Національної юридичної академії ім. Ярослава Мудрого. У 2000-2002 роках завідував кафедрою галузевих юридичних наук юридичного факультету Національного університету “Києво-Могилянська академія”.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.