«Вітрогони» Калуського ліцею №10 повернулися із всеукраїнської «Джури». ФОТО

Команда «Вітрогони» Калуського ліцею №10, яка стала бронзовим призером обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), представляла Прикарпаття на ІІІ (всеукраїнському) етапі гри, який проходив на Дніпропетровщині і зібрав юних патріотів зі всієї України.

Як розповіли учасники команди, в яку входили четверо дівчат і четверо юнаків 10-11 класів, всеукраїнський етап «Джури» проходив з 3 по 14 липня на території дитячого центру соціальної реабілітації «Перлина Придніпров’я» в селі Орлівщина Новомосковського району Дніпровської області, повідомляють “Вікна” з посиланням на Калуш ФМ.

Участь у змаганнях взяли 26 команд. І хоча команд-переможців не визначали, прикметно, що калуські ліцеїсти не пасли задніх, а зайняли в п’яти конкурсах четверті місця. Зокрема, в конкурсі «Пластун», саперній підготовці, стрільбі з АК-74 й інших. Окрім того, Владислав Клапа отримав третій результат у стрільбі із пневматичної гвинтівки.

За словами вчителя захисту вітчизни ліцею №10 Богдана Когута, який готував команду до участі, «Джура» цього року була більш мелітаризована і адаптована до військових умов. Вперше введена саперна підготовка, окрім того, були тактична, бойові стрільби з автомата Калашникова, подолання військової єдиної смуги перешкод, медицина.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.