«Затинався і хихикав»: показали відео, як убивця Даші Лук’яненко на допиті прикидався «свідком»

В Одесі відбувся спільний брифінг начальника регіонального голову правління поліції Олега Беха і прокурора Одещини Олега Жученка, де чиновники розкрили деталі справи про вбивство 11-річної Даші Лук’яненко в Іванівці.

Нагадаємо, дівчинка зникла у рідному райцентрі 13 травня, її знайшли лише на п’яту добу пошуків – мертвою. За підозрою у вбивстві затримали 26-річного сусіда замордованої дитини. У поліції підтверджують, що у цього злочину сексуальне підґрунтя, передають «Факти».

Зі слів керівника ГУ НП в Одеській області Олега Баха, підозрюваний Микола Т. після викрадення задушив дівчинку голими руками, намагався зґвалтувати, після чого завдав їй поранень гострим предметом. Далі зв’язав ноги дитини скетчем, надів на голову пластиковий пакет, який теж примотав липкою стрічкою, прив’язав до ніжок вантаж (камені, щоби тіло не вспливло) і укинув до вигрібної ями вуличного туалету.

За інформацією поліцейського чиновника, тіло дівчинки поліцейські виявили тільки після того, як спецтехнікою розбили бетонну основу, якою була накрита вигрібна яма на подвір’ї хати підозрюваного. Тоді побачили в отвір дитячу руку, за кінцівку і підняли дитину на поверхню. На дівчинці були тільки сережки.

Пізніше експерти встановили, що смерть Даші настала близько 15:00 13 червня, в день її зникнення. Раніше поліція обшукувала будинок Миколи Т., та нічого підозрілого не виявила: той встиг прибрати сліді свого злочину, зокрема відмити кров.

Більше того, душогуб брав активну участь у пошуках дитини і створював видимість, що сприяє поліції.

«Він добровільно показав горища, будинок. Правда, знищив низку слідів злочину, зокрема, сліди крові. Однак це з’ясувалося пізніше, а спочатку його ніхто не міг запідозрити…» – сказав Бех. За його словами, попервах слідчі намітили приблизно 800 підозрюваних, які проживають у цьому районі і могли скоїти цей злочин або бути до нього причетними. В ході розслідування було виявлено близько 10 автомобілів, на яких дівчинку могли вивезти.

Читайте також  На Прикарпатті чоловік вбив та спалив свою сусідку, бо не позичила 50 гривень (ВІДЕО)

«Скажу більше: навіть коли коло підозрюваних звузилося до восьми осіб, Микола Т. у нього не ввійшов. Тільки після того як були вивчені всі обставини, переглянуті відео з камер зовнішнього спостереження, допитані сусіди й опитані всі найбільш ймовірні підозрювані, стосовно нього виникла обґрунтована підозра», – уточнив Олег Бех.

Правоохоронці кажуть, що батьки Миколи Т. нічого не знали про те, що скоїв їхній син. Понад те, ця сім’я і родина загиблої дівчинки підтримували добросусідські відносини. Батьки підозрюваного і мама Даші працювали на місцевому ринку. Всі разом вони активно брали участь у пошуках зниклої дитини.

Прокурор Олег Жученко повідомив, що розслідування ведеться відразу за чотирма статтями КК України: частиною 2 статті 146 (викрадення дитини), частиною 2 статті 152 (спроба зґвалтування), частиною 2 статті 115 (умисне вбивство малолітньої дитини) та статтею 297 (наруга над тілом покійного), оскільки тіло дівчинки було кинуте у вигрібну яму.

Зараз підозрюваний у вбивстві доставлений з Іванівки в Одесу. Тут йому буде офіційно висунуто звинувачення, а також обрано запобіжний захід. Тим часом в Інтернеті з’явилося відео першого допиту Миколи Т. в Іванівці, коли слідчі його допитують як свідка.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.