В Іспанії затримали росіян та українця за відмивання грошей

За даними слідства, затримані відмили 62 мільйони євро.

1839768

В Іспанії затримали шістьох росіян, одного українця і їх іспанського адвоката за підозрою у відмиванні грошей і у зв’язках з колумбійськими наркокартелями. Операція під кодовою назвою “Лихварство” проти російської мафії пройшла у вівторок, 28 червня, у каталонській провінції Таррагона на сході Іберійського півострова, повідомляє El Mundo.

За даними джерел видання, затримані є частиною тамбовської і таганської мафіозних груп.
За інформацією слідства, представники цих угруповань займалися відмиванням грошей через підставні фірми, які скуповували нерухомість в Іспанії. Вважається, що угруповання відмило в Іспанії 62 мільйони євро.
“Є свідчення того, що двоє затриманих росіян мають дуже хороші відносини з представниками правлячої партії Росії (Єдина Росія, – ред.)”, – пише видання.
Представник Цивільної гвардії іспанської жандармерії уточнив DW, що в ході оперативних заходів брали участь 180 співробітників. Вони провели 19 обшуків, заарештували 191 одиницю нерухомості і 142 банківських рахунки, що належать підозрюваним. Нерухомість, в основному, розташована в містах Реус, Салоу і Камбрілс.
Слідчі вже мають інформацію про тісні зв’язки затриманих із колумбійськими наркокартелями Калі і Медельїн.
Операція проти російської мафії триває. Тепер у справі йдеться про 19 епізодів, пов’язаних зі 192 об’єктами нерухомості в Іспанії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.