Неймовірно сильна промова прикарпатської ветеранки вразила присутніх на Національному форумі (відео)

04 червня 2019 року відбулось дев’яте засідання Національного форуму «Трансформація України». Це ініціатива громадського суспільства, створена у якості широкої міжнародної платформи для побудови України як європейської держави.

Національний Форум складається з найвищих представників українських церков, депутатів Верховної Ради, волонтерів і добровольців, представників бізнесу, науки, громадського суспільства, а також іноземних експертів, дипломатів, державних діячів та високопосадовців, пишуть Версії.

Цього року на Форумі мала доповідь і прикарпатка, координаторка Жіночого ветеранського руху Андріана Сусак з Косівщини. Неймовірно сильна промова жінки вразила усіх.
Андріана дуже влучно вказала на існуючі недоліки у громадському секорі, роботі з ветеранами, патріотичному вихованні і дипломатичній роботі.

«Я чула від політиків, які довгий час знаходяться у владі, що зараз треба зміцнити економіку, соціальне забезпечення та врешті-решт почати будувати країну. Я 5 років разом зі своїми побратимами та посестрами борюся за Україну. Ми пішли захищати країну в кедах та майках, без зброї. Просто поїхали в маршрутках в Донецьку та Луганську області. Я не можу зрозуміти чому політики не можуть взяти на себе відповідальність, прийняти рішення, як добровольці колись пішли захищати, і врешті-решт почати будувати цю країну», – зазначила Андріана.

За словами координаторки ветеранського руху, українська перебуває в стані емоційного вигорання. І на жаль, немає фахівців, які б допомагали громадськості подолати депресію українського народу.

«Психологи, які працюють з нами не ефективні. А все тому, що немає національної програми, яка б займалася з посттравматикою, з постмайданним синдромом, з викликами бідності, яка б пояснювала людині про її гідність і життя. Шановне духовенство, національне вигорання – це зараз ваша робота. Ви маєте підносити національний дух України і пояснювати, що українець – не раб, це син і дочка Бога, ми маємо гідно жити і любити Україну», – наголосила прикарпатка.

Читайте також  Мер Івано-Франківська підтримав Бондаренка за скасування карантину

Андріана Сусак переконана, що війна з Росією закінчиться не скоро і про це потрібно говорити відверто своїм дітям. Адже вони мають бути готові через декілька вийти років захищати свою родину і свою Батьківщину.

«Я впевнена, що ці війна надовго. І не потрібно маніпулювати словами «мир», «референдум», «перемовини» і тд. Коли ми вчили історію України, у нас генетично вбивали пам’ять про Голодомор і репресії для того, щоб коли розпочалася Революція гідності, коли знову на нас напали і окупували нашу територію, ми знову зігнулися і впали на коліна.

Ми з дівчатами-ветеранками ходимо в школи і спілкуємося з дітьми, бо немає програми по патріотичному вихованню. Ми пояснюємо дітям, що у нас йде війна. І коли учні 7-9 класів, які скоро стануть випускниками і можуть бути мобілізовані питають: «А хто на нас напав?». Вчителі, мені соромно за вас. Ви маєте вчити дітей жити за законами Бога, Конституції, моралі та патріотизму», – закликала ветеранка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.