Зеленський ошелешив заявою про свою відставку: “Щиро вдячний за…”

Володимир Зеленський зробив важливу заяву з приводу своєї відставки


Раніше українці створили петицію з вимогою скасування петиції про відставку президента, запущеної до цього. Зеленський випустив заяву з приводу цієї ініціативи. Вона була опублікована на сайті президента.

«Щиро вдячний всім, хто підписав цю петицію, за громадянську позицію і підтримку і, користуючись нагодою, обіцяю виправдати вашу високу довіру. Повідомляю авторам, підписантам звернення і всім зацікавленим громадянам, що я не підтримую електронну петицію №22/053988-ЕП щодо скасування електронної петиції № 22/053360-ЕП “За відставку президента України Володимира Зеленського”», – заявив Зеленський.

Він пояснив, що українське законодавство просто не передбачає можливості скасування петицій.

Президент також впевнений, що початкова петиція про його відставку була просто жартом.

«Сьогодні ніхто не обмежений у праві ініціювати електронні петиції до влади, навіть певною мірою троллінгові, як згадана петиція про мою відставку, так як це один з механізмів демократії», – підкреслив Зеленський.
Нагадаємо, раніше стало відомо, що в команді Володимира Зеленського розповіли про плани зі зміни Конституції.

У президента вважають, що в головний закон країни повинні бути внесені зміни. Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив представник Зеленського у Верховній Раді Руслан Стефанчук.

«Конституція буде змінена, але чи буде вона змінена в якійсь частині або ж в цілому, можливо, на референдумі – все це питання дискусії», – розповів він.

За словами Стефанчука, команда президента хоче відновити конституційну комісію, так як вони вважають, що саме професіонали повинні формувати структуру конституційних змін.

«Раніше всі зміни вносилися в розділи повноважень Ради і президента, а ми повинні починати з розділу про права і свободи громадян…Там маса декларативних прав, які абсолютно не мають ні механізму реалізації, ні механізму захисту цих прав. Це треба міняти», – підкреслив Стефанчук.

Читайте також  На очах у мільйонів! У Зеленського дали потужного “ляпаса” Порошенку, пригадали йому усе: ніхто не чекав

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.