Поліція затримала нетверезого водія, що збив дітей на Прикарпатті

Після ДТП у селі Колінці, внаслідок якої напередодні увечері постраждали п’ятеро дітей віком 13-16 років, водій «ВАЗ 2106» утік з місця події. Як виявилося, він перебував у стані алкогольного сп’яніння.
726ffa68a59cafdd43a57c8e92e4807d

Як попередньо встановлено, близько 22 год 40 хв місцевий 60-річний житель, керуючи власними «Жигулями», на сільській вулиці не впорався з управлінням машиною та вчинив наїзд на групу дітей, які рухалися узбіччям дороги в попутному напрямку. В результаті аварії троє дівчаток і два хлопці отримали травми різної тяжкості та були доставлені до лікарні. Після огляду медиків двом призначили амбулаторне лікування, а трьох – госпіталізували.

Поки лікарі опікувалися потерпілими, працівники поліції розшукували автомобіль, яким було спричинено тілесні ушкодження неповнолітнім, та його водія, адже той після аварії утік з місця пригоди. Потерпілі діти змогли розповісти працівникам поліції лише те, що це були «Жигулі» бежевого або жовтого кольору. Це підтверджувалося й залишками лакофарбового покриття та інших елементів автомобіля, виявлених та вилучених правоохоронцями на місці наїзду.

Близько першої години ночі поліцейські, перевіряючи ймовірну причетність до ДТП транспортних засобів передусім місцевих жителів,  відшукали машину з характерними пошкодженнями в одному з господарств села, де трапилася аварія. Виявилося, що 60-річний чоловік після автопригоди загнав автомобіль в гараж, а сам ліг спати. Під час спілкування з правоохоронцями він спочатку переконував, що нічого не пам’ятає, але його побиті «Жигулі», так би мовити, змусили пригадати, що відбулося кілька годин тому. Виявилося також, що  він керував автівкою напідпитку.

Підозрюваного тлумаччанина затримано за ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).  За скоєне йому загрожує покарання позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Читайте також  ДТП на Прикарпатті: поблизу Бурштина не розминулось дві іномарки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.