Села знову «поплили»: негода вкотре вирує на Прикарпатті (фото)

Люди ще не встигли оговтатись від попередніх підтоплень, як негода завдала нового удару. Через сильні зливи, які сьогодні, 6 червня, пройшлися Прикарпаттям, два райони області буквально «поплили».

Зокрема, потерпіли селяни Великої Кам’янки, Турки та Підгайчиків Коломийського району. Тут через сильні опади річки вийшли з берегів. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області, інформує Frankivsk.name.

Зокрема, у селі Велика Кам’янка підтопило п’ять домогосподарств, ще біля десяти – в селі Турка. А у селі Підгайчики вода з місцевого потічка підтопила три приватні дворогосподарства.

Також значного лиха стихія завдала і в Косівському районі. Тут, у місті Косів та в ближніх селах, з самого ранку пройшлось три хвилі злив.

Як розповів голова Косівської райдержадміністрації Віталій Кичеряк ТРК Карпати, в районі спостерігається критична ситуація. Третя хвиля дощу призвела до виходу стічних вод та підтоплення будинків. Найгірше становище в Косові та селі Вербовиці. Тут вийшов з берегів місцевий потічок, що призвело до підтоплення дороги державного значення.

Сила природи і людська беззахисність
Місцеві жителі, потерпілих від негоди, районів в популярній соцмережі масово викладають світлини, на яких добре видно, до чого призвели сьогоднішні інтенсивні зливи в Коломийському та Косівському районах Івано-Франківської області.

Разом з цим, люди інформують про наявну ситуацію на місцях. Зокрема, жителі Косова пишуть про підтоплення центру міста і потічків на околицях, води яких розлились на дороги. Зазнали лиха і мешканці вулиць Павлика та Над Гуком, Зелена, підтопило дорогу до водоспаду Гук. Постраждали від негоди і люди в селі Бабин.

Нагадаємо, наприкінці травня-місяця негода вже встигла наробити чимало збитків у трьох районах Прикарпатського краю. Всього за годину сильних зливових дощів села буквально залило. Рятувальникам довелось евакуйовувати людей із затоплених домівок.

Читайте також  “Повалили на землю та почали гамселити”: в Івано-Франківську жорстоко побили ветерана АТО

На жаль, цього разу не обійшлося без жертв. З цього приводу свої співчуття рідним висловив чинний глава держави Володимир Зеленський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.