Мама дівчинки, що впала з моста розповіла подробиці інциденту. ВІДЕО

У вівторок, 4 червня, під вечір у центрі Калуша дитина впала з моста біля перехрестя вулиць Дзвонарська — Сівецька — проспект Лесі України, разом із пошкодженими перилами.

Анастасія Федоришин розповідає, що з двома донечками зупинилася на мості, щоб подивитись на качок, інформують “Вікна” з посиланням на UA:Карпати.

Жінка розповідає про інцидент: “Старша дочка стояла з правої сторони, біля неї стояла менша. Ми зі старшою донечкою розмовляли, вона питала щось про качок, в той момент я помічаю, що менша дитина наближається ближче до перил, я кричу: “Не чіпайте перила!”. Доля секунди і перила летять, а дитина разом з ними. Дочка плакала, на голові одразу було видно гематому, в ротику була кров. Вона впала біля річки, там була невеличка виїмка і зверху були перила. Збоку, буквально сантиметрів 5-10 була рівна земля”.

Зараз Міланка почувається краще, на пальцях показує, скільки в річці було качок.Дитина перебуває в лікарні.

Василь Підлісний, завідувач відділенням інтенсивної терапії дитячої лікарні каже, що струсу мозку в дитини немає.Лікар коментує: у дитини “забійна рана лобної ділянки”, вона “обстежена травматологами, хірургами, зроблено УЗД, рентген черепа, проводилась інфузійно-дезинтикаційна терапія. Дитина під динамічним спостереженням знаходиться у відділенні інтенсивної терапії”.

Любов Васильєва, очевидиця події, розповідає, що в цей час йшла з подругою на протилежній стороні мосту: “Я повернулася і побачила, як щось падає у воду. Я думала, що це або сумка, або якийсь предмет. Потім закричала жінка, ми підбігли, чоловік кинувся рятувати вниз, бо поручня уже не було. В той час людей на вулиці було дуже мало і я тоді почала зупиняти машини. Машини зупинялися, вийшли шофери, допомогли підняти поручні і мама дівчинки витягнула її за ноги”.

Читайте також  Калуш на Прикарпатті тимчасово залишиться без води: Подробиці

Працівники “Калушавтодору відновлюють перила. Головний інженер підприємства Віктор Масляк розповідає, що мости, які знаходяться в них на балансі, обстежують щороку. Роблять це наочно, адже на інше не мають ні ліцензії, ані приладів.

“Замовили кран, виставили перила наверх і зараз робиться монтаж перил, приварюється до моста, знімаються старі закладні, тому що вони від старості прогнили і на даний час не можуть до них приварити ці перила.Зараз на їхнє місце встановлюються нові закладні і будуть приварюватися перила даного моста”, – повідомив головний інженер.

За словами начальника Калуської поліції, Василя Маківничука, дитина отримала тілесні ушкодження внаслідок падіння з мосту.

“За даним фактом порушено кримінальне провадження ст 271. Порушення трудового законодавства і на даний час ведуться слідчі дії. Це є злочини невеликої тяжкості, обмеження волі до 2-х років. Будемо призначати ряд технічних експертиз і по факту зясовувати та шукати виноватців” – розповідає начальник.

18 жовтня 2018 року вночі троє хлопців розхитали і зламали перила на цьому мості з протилежного боку. Тоді ж оприлюднили відео з камер відеоспостереження. Зранку комунальники встановили перила на місце.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.