Нові і вже знайомі обличчя: Наступного тижня Зеленський представить нову команду України в ТКГ по Донбасу

Після призначення нової команди переговірників робота Тристоронньої контактної групи буде відновлена.

Президент Володимир Зеленський планує наступного тижня призначити представників України в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту в Донбасі, після чого робота ТКГ у Мінську буде відновлено, повідомив міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Імена переговорників глава МЗС називати не став, пояснивши, що це прерогатива президента. При цьому він уточнив, що в команді будуть як знайомі, так і “нові обличчя”.

“Мінський майданчик відновить свою роботу. Наскільки я розумію, 5 червня це станеться. Буде призначено нову команду. Вона буде представлена наступного тижня… Ви там побачите деякі знайомі обличчя, деякі, можливо, нові. Але це, безумовно, запрацює”, – розповів Клімкін в ефірі “Радіо НВ” увечері в п’ятницю, 31 травня.

Зазначимо, що після інавгурації Володимира Зеленського зустрічі ТКГ у Мінську не проводилися, так як новий президент не призначив переговорників замість звільнених Ірини Геращенко та Євгена Марчука.
Нагадаємо, 17 травня президент Петро Порошенко звільнив Ірину Геращенко з посади уповноваженої з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях. Геращенко брала активну участь у роботі гуманітарної підгрупи ТКГ, переговорах щодо звільнення українських заручників.

19 травня з посади представника України в ТКГ був звільнений Євген Марчук, який у листопаді минулого року замінив в команді переговорників другого президента України Леоніда Кучму.

У зв’язку з цим черговий раунд переговорів ТКГ у Мінську перенесли на червень.
Глава Адміністрації президента Андрій Богдан повідомив про те, що Володимир Зеленський збирається делегувати до ТКГ “договороспроможних людей”, котрі користуються авторитетом як в Україні, так і в Росії.

24 травня Зеленський зустрівся з Геращенко, іншими переговорниками в ТКГ і керівництвом СБУ.

Читайте також  Чоловік переодягнувся в жінку, щоб виїхати з України

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.