Богдан розповів, як команда Зеленського боротиметься з корупцією у перші 100 днів

Голова Адміністрації Президента Андрій Богдан розповів, що у перші 100 днів президентства Володимира Зеленського його команда боротиметься з корупцією перш за все “власним прикладом, відкритістю і можливістю критики та покарання навіть своїх членів”.

Так Богдан відповів на запитання щодо боротьби з корупцією від провідного експерта Атлантичної ради США Аріеля Коена в ефірі програми “Право на владу”.

“Ми щодня даємо сигнали всім правоохоронним органам, що немає жодних заборон, “червоних ліній”. Все, що в межах закону, треба починати активно розслідувати і відправляти до суду. Злочинці повинні бути покарані”, – сказав голова АП.

Я обіцяю, що Адміністрація Президента Зеленського ніколи не даватиме жодних сигналів, кого можна чіпати, кого не можна, хто свій, і хто чужий. Навіть олігархів,
– додав Богдан.

Команда Зеленського вважає, що всі рівні перед законом і бідь-який олігарх, будь-яка людина повинні дотримуватися закону. При цьому Богдан зазначив, що “в Україні схвалено дуже багато хороших законів, але, на жаль, їх ніхто не виконує”.

11 травня заступник голови Адміністрації Президента Руслан Рябошапка заявив, що аби подолати корупцію, у команді Зеленського хочуть перезапустити антикорупційні органи та запровадити винагороди для тих, хто допоможе викрити корупціонерів. А чиновники, які засвітилися у таких скандалах, будуть змушені одразу йти з посади.

Від НАБУ та САП очікується відкриття справ щодо оточення пятого президента Петра Порошенка, а також розслідування скандалу довкола Свинарчуків-Гладковських щодо розкрадання в оборонній галузі.

Ще до виборів штабісти Зеленського заявляли, що одним з пунктів його програми є перезапуск антикорупційної системи. Також пообіцяли скасувати депутатську недоторканість, а держслужбовців змусити покидати посади, якщо засвітяться у корупційному скандалі.

 

Читайте також  В Україні з метою відновлення висадили 24 тисячі гектарів лісу

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.