Як дострокові вибори вплинуть на кишені українців

Темпи зростання української економіки уповільняться, в той же час на курс гривні вибори істотно не вплинуть. При цьому курс нового президента на антикорупцію є позитивним сигналом і для інвесторів, і для МВФ.

Про це 24 каналу сказав експерт з інвестицій та прогнозування Європейського аналітичного центру Вадим Бардась, відповідаючи на запитання – як вплинуть на українську економіку позачергові парламентські вибори Позачергові парламентські вибори: ймовірна дата , про які оголосив президент Зеленський.

Чи вплинуть і як саме дострокові вибори на кишені українців?

Рівень доходів населення України визначається темпами економічного зростання та показниками знецінення національної грошової одиниці. В поточному році очікується уповільнення темпів зростання національної економіки. У той же час фактор парламентських виборів буде мінімальним.

Як відреагує валютний ринок на дострокові парламентські вибори?

Досвід попередніх президентських виборів показав майже відсутню кореляцію між зміною політичної конфігурації в країні та динамікою курсів основних валют. У той же час, можна відмітити, що в країні відбувається стабілізація валютного ринку завдяки зростанню обсягів експорту, портфельних інвестицій та позитивними сигналами зі сторони Європейського Союзу щодо макроекономічної допомоги.

Читайте також: Дострокові вибори – сигнал для інвесторів, – експерт

Чи спровокують дострокові парламентські вибори ще більшу недовіру інвесторів до України?

Основна недовіра зі сторони потенційних інвесторів формується через високий рівень корупційної складової в діловому середовищі України. Задекларований курс діючого президента на подальші антикорупційні заходи в країні знайшов широку підтримку серед міжнародних партнерів України, тому надання додаткових ресурсів ЄС та МВФ вже є позитивним сигналом того, що інвестиційне середовище покращується.

Чи існують ризики для співпраці з МВФ через дострокові вибори?

Міжнародний валютний фонд здійснює підтримку України саме у виборчий період і для мінімізації політичних ризиків. Це означає, що фонд в основному цікавить процес подальших демократичних та антикорупційних перетворень в країні, тоді як наявність дострокових виборів лише пришвидшує цей процес.

Читайте також  Якщо у жінки немає своїх грошей

Президент Володимир Зеленський оголосив про розпуск ВРУ у першій промові: відео

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.