Зеленський на інавгурації екстрено звернувся до Путіна: “Не ми почали війну, але…”, відео

Президент України Володимир Зеленський розповів, на що готовий піти заради повернення миру на Донбас

Про це він заявив, виступаючи на трибуні Верховної Ради, проголошуючи своє перше слово у якості президента України.

Зокрема, Володимир Зеленський, розповідаючи про війну на Донбасі, перейшов на російську мову, зробивши, тим самим, своєрідне звернення до президента країни-агресора Володимира Путіна.

Володимир Зеленський заявив, що найперше завдання України – припинення вогню на Донбасі.
«Наше найперше завдання – припинення вогню на Донбасі. Мене часто питали: «А на що ви готові заради припинення вогню?» Дивне питання. А на що готові ви, українці, заради життя близьких вам людей? На що? Можу запевнити: задля того, щоб наші герої більше не гинули я готовий на все. Я точно не боюся приймати складні рішення. Я готовий втрачати свою популярність, свої рейтинги. І якщо буде треба – я без вагань готовий втратити свою посаду, щоб тільки настав мир», – зазначив з трибуни Парламенту президент.

“Історія несправедлива: не ми почали цю війну. Не ми, але нам цю війну закінчувати. І ми готові до діалогу, але. Я впевнений, що першим кроком для початку цього діалогу стане повернення усіх українських військовополонених”, – звернувся Зеленський до країни-агресора.

Наступним викликом для країни очільник держави Володимир Зеленський назвав повернення втрачених територій.

«Чесно кажу, мені здається, що це формулювання не зовсім коректне, бо неможливо втратити те, що і так наше по праву», – підсумував Зеленський.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.