Я подаю заяву на звільнення. Ми працювали круто! Вони так не зможуть. Тому хочу дати новому президенту 7 порад. Слухай мене уважно..

Ірина Луценко

Сьогодні я подала заяву на звільнення з посади представника Президента України у Верховній Раді.

Пишаюся зробленим за два роки на цьому відповідальному посту, дякую Петру Порошенку за довіру, яку він мені виразив цим призначенням 3 квітня 2017-го, вдячна усьому складу Верховної Ради, яка у надважкі для країни часи підтримувала законодавчі ініціативи Президента.

Цей склад Верховної Ради, без сумніву, увійде в історію як один з найпатріотичніших і найдієвіших. Згуртованість усіх гілок влади – Парламенту, Президента і Уряду – дозволила Україні в умовах російської агресії домогтися небачених дотолі реформ у економічній та соціальній сферах, створити надпотужну міжнародну антипутінську коаліцію, відновити армію і закласти сталий фундамент подальшого зростання міцності усіх державних інститутів.

Все, що було зроблено Парламентом, Президентом і Урядом, вже є надбанням усіх українців. Від нової команди українці очікують лише покращення зробленого, а не навпаки.

Тому я хочу дати 7 порад новообраному Президентові.

1. Навчіться у Порошенка терпінню — як не воювати з парламентом, а переконувати депутатів. Навіть тоді, коли спочатку вас не підтримують. Це і є демократія.

2. Пропонуйте депутатам такі проекти законів, за які голосуватиме навіть опозиція. Бо політично їх не підтримувати неможливо.

3. Будьте принциповим і не слухайтесь олігархів. Через це ви можете програти наступні вибори і отримати ворожі телеканали, але знайдете справжніх прихильників, які залишаться з вами назавжди. Навіть тоді, коли ви втратите владу.

4. Пам’ятайте, що ви – Президент всіх українців, а не лише тієї частини суспільства, яка підтримала вас на виборах. Необхідно чути своїх опонентів (опозицію) і дослухатися до конструктивних пропозицій.

5. Співпрацюйте з міжнародною коаліцією. Щоб заручитися їхньою підтримкою, необхідно мати чітку позицію, рішуче продовжувати реформи в Україні, непохитно захищати права співгромадян.

Можливо тоді вам, як і Петру Порошенку, стоячи аплодуватимуть в Конгресі США, а після закінчення президентських повноважень публічно висловлюватимуть подяку міжнародні партнери.

Читайте також  ПриватБанк змінює правила для українців: уже з 1 жовтня

6. Важливо! Як можна побороти російську паспортизацію Донбасу? — Вивчіть державну українську мову. Опануйте цю м’яку зброю! Вона допоможе вам захистити Україну і знайти спільну мову у Парламенті.

7. Під час інавгурації ви отримаєте таку довгоочікувану булаву.

Булава — то не цукерка, а ваша велика відповідальність. Від помаху ГЕТЬМАНСЬКОЇ булави українські козаки йшли в бій помирати за Україну. Поважайте, захищайте і посилюйте українське військо.

Взявши цю булаву в руки, уважно роздивіться її. В навершії знаходиться секрет — стилет із латинським виразом «Omnia revertutur» («Все повертається»). Пам‘ятайте про це, коли будете приймати рішення. В ваших руках доля 46-мільйонної країни.

Ми працювали круто!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.