“Приємний сюрприз”: В Раді хочуть ввести спеціальні пільги на розмитнення “євроблях”

Період розмитнення продовжувати не збираються.

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна впевнена, що період розмитнення авто на європейській реєстрації продовжувати не будуть, але ймовірне запровадження своєрідних пільг.

Про це повідомляє “Еспресо”.

За словами голови комітету зараз ведуться консультації з експертним середовищем та Міністерством соціальної політики про запровадження пільг для тих людей, які не можуть дозволити собі розмитнення.

“Почали вчора думати ввечері в комітеті, як нам допомогти саме тим, хто не має реальних можливостей ні взяти кредит, ні позичити ці кошти, але для сім’ї вкрай необхідний цей автомобіль. Це має бути підзаконний акт, розроблений ДФС, погоджений Міністерством фінансів та Міністерством соціальної політики”, – пояснила Южаніна.
Щодо пропозицій кількох народних депутатів продовжити період розмитнення таких авто без застосування штрафних санкцій, Южаніна вважає це недоцільним.

“Подальше продовження періоду розмитнення і відтермінування застосування штрафних санкцій нічого не дасть”, – пояснила вона, вказуючи, що на це вказує тенденція після закінчення пільгового періоду.

Як повідомлялося раніше, 22 лютого в Україні завершився термін пільгового розмитнення “євроблях” – коли оформити пригнане з-за кордону авто можна було з 50-відсотковою знижкою. Водночас легалізувати “євробляху” можна буде ще до травня, але за повним тарифом.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.