16 домашніх речей, у яких виявляється є термін придатності!

Зізнайтесь: ви ніколи про це не думали!
Купуючи продукти, ми зазвичай дивимося на термін придатності. Але на багатьох побутових предметах термін придатності не вказується, хоча вони теж зовсім не вічні.

Більше того, деякі речі можуть бути шкідливі, навіть коли виглядають майже як новенькі.

Ось 16 предметів, які вам, можливо, пора змінити:
У спальні.
Подушки: 2-3 роки.

Регулярно змінювати подушки дуже важливо. Річ не лише в зручності, але і в тому, що з часом вони перетворюються на розсадники пилових кліщів.

Тапочки: 6 місяців.

Тапочки потрібно час від часу міняти, тому що вони можуть переносити грибок. Правда, якщо матеріал дозволяє, можна мити або прати домашнє взуття – це допоможе.

У ванні.
Губки: 2 тижні.
Мочалки: 6 місяців.

На мочалках заводяться грибки і пліснява. Не мийтеся мочалками і губками, які лежать довше за термін! Мочалки (як натуральні, так і синтетичні) можна кип’ятити, щоб знищити бактерії.

Рушники: 1-3 роки.

Рушники втрачають поглинальну здатність і є ідеальним середовищем для розмноження бактерій, особливо, якщо їх рідко перуть. Змінюйте їх не рідше, ніж раз у 3 роки.

Зубна щітка: 3 місяці.

Усі знають, що потрібно міняти зубну щітку, коли щетини починають стиратися. Крім того, міняйте її після грипу та інших вірусів, щоб не заразитися наново.

На туалетному столику.
Гребінець: 1 рік.

Гребінці та щітки для волосся необхідно ретельно мити не рідше за раз в тиждень і замінювати новими щороку.

Духи, туалетна вода : 1-3 роки.

Парфуми з ефірними оліями можуть зберігатися 3 роки в закритому вигляді і 2 роки – у відкритому. Туалетна вода – 4 роки в закритому вигляді і 2 роки – у відкритому.

У дитячій.

Читайте також  На Франківщин мама з дітьми залишилися просто неба: вогонь забрав все, окрім Біблії. ВІДЕО

Латексні пустушки потрібно часто міняти незалежно від їх стану. Латекс легко тріскається, а в тріщинах плодяться мікроби.

Автокрісла: 6-10 років.

Дитяче автокрісло поступово втрачає форму тому, що пластмаса і поролон зношуються. З цієї ж причини краще купувати для дитини нове автокрісло, а не уживане.

У гардеробі.
Бюстгалтер: 1-2 роки.

Більшість жінок носять бюстгалтери, поки з них не поліз дріт. Але фахівці говорять, що нижня білизна взагалі не повинна відзначати річницю і підлягає регулярній заміні! Навіть дорогі та якісні бюстгальтери втрачають форму і стають незручними приблизно на дев’ятий місяць.

Кросівки: 1 рік.

Після 400-500 км пробігу амортизація кросівок починає здавати. Це означає, що на ваші суглоби йде додаткове навантаження.

У кухні.
Спеції: 1-3 роки.

Спеції втрачають аромат і смак, коли зберігаються занадто довго. Мелені спеції взагалі не варто зберігати довше 6 місяців. Отже, якщо у вас десь зберігається банка тертого мускатного горіха, який ви ніколи не використовуєте, – сміливо викидайте її.

Мука: 6-12 місяців.

Борошно високої якості зберігається близько року.

У коморі.
Вогнегасники: 15 років.

Хоча вогнегасник може прослужити цілих 15 років, його необхідно перевіряти щороку.

Мийні засоби: 3 місяці.

Ці хімікати починають втрачати ефективність після трьох місяців використання.

Репеленти: 2 роки.

За два роки усі засоби від комарів стають даремними.

А ви давно проводили ревізію у будинку? Пора замінити деякі речі!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.