На Прикарпатті нетверезий і неповнолітній водії вчинили ДТП, є травмовані

На Рожнятівщині сталися дві аварії з потерпілими. В одній водій був нетверезий, в іншій – неповнолітній.

10 травня о 06:00 сталася ДТП в с. Креховичі, що у Рожнятівському районі. Слідчі встановили, що 17-річний водій, мешканець с. Драгомирчани, вчинив аварію автомобілем Іveco. Керманич поблизу перехрестя автодороги Н-10 сполученням «Стрий-Мамалига» не справився з керуванням і злетів у кювет. З місця аварії госпіталізовано водія і його 48-річну маму, яка їхала з ним в авто. Причини аварії з’ясовуються, водій – тверезий. Посвідчення водія не отримував, а транспортний засіб належить його мамі. За керування без документів неповнолітній понесе адміністративну відповідальність.

Цього ж дня до рожнятівських поліцейських надійшла заява від 23-річної мешканки смт. Перегінське. Вона повідомила, що травмувалася в результаті ДТП між автомобілями «Опель Астра» та «Рено» у смт. Перегінське 7 травня. Встановлено, що водій «Опель Астра» вчинив ДТП з іншим легковиком, будучи у стані сп’яніння. Алкотестер Драгер показав 2,64 проміле. Тоді на водія поліцейські склали два адмінпротоколи: за ст. 124 (ДТП) і ст. 130 (Керування у нетверезому стані) КУпАП. Вчора надійшла заява від пасажирки «Рено», що вона отримала тілесні ушкодження, тому справу щодо аварії перекваліфікували згідно Кримінального кодексу України і нею займаються слідчі.

За фактами ДТП відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 ККУ. Санкція статті передбачає покарання штрафом від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Сектор комунікації

Читайте також  Ще дві школи на Прикарпатті закрили через захворюваність на кір

поліції Івано-Франківщини

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.