Умовне замість 10 років в’язниці: справу Зайцевої цинічно змінюють

Захист Зайцевої шокував цинічною заявою

Захист Олени Зайцевої, засудженої до 10 років в’язниці за скоєну смертельну ДТП у центрі Харкова, вимагає в апеляції скасувати вирок суду або замінити на умовний термін.

Про це повідомила адвокат потерпілих у цій справі Лариса Матвєєва в інтерв’ю “Громадському”

За її словами, новий адвокат Зайцевої Юлія Плетньова в апеляційній скарзі, поданій 26 березня, просить передати справу на новий розгляд у суді першої інстанції або змінити вирок в частині покарання.

“Вона (адвокат Плетньова – ред.) вважає, що рішення суду першої інстанції незаконне, прийнято з порушенням матеріальних і процесуальних норм, тому, на її думку, суд апеляційної інстанції повинен призначити новий розгляд у суді першої інстанції, а в разі, якщо апеляційний суд визнає зазначені порушення недостатніми для скасування вироку, змінити його в частині призначення Зайцевої покарання і пом’якшити його до п’яти років позбавлення волі … звільнити її від основного покарання з випробувальним терміном, визначивши випробувальний термін на розсуд суду”, – сказала Матвєєва.

Адвокат потерпілих додала, що в частині цивільного позову захист Зайцевої хоче, щоб вона виплатила лише 30% компенсації, а інший винуватець ДТП, Геннадій Дронов – 70%. Захисники Зайцевої вважають, що ступінь провини Дронова значно більший, ніж Зайцевої.

Матвєєва розповіла, що захист Дронова також подав апеляцію і просить суд звільнити його від покарання, оскільки доказів його провини, на думку захисту, немає.

Розглянути апеляційні скарги суд поки що не може, тому що Зайцева досі знайомиться з матеріалами справи.

“Фактично, на мій погляд, вона зловживає своїми правами і затягує судовий розгляд”, – сказала адвокат.

Матвєєва зазначила, що такі вимоги засуджених є неприйнятними для постраждалих.

Читайте також  Смертельна аварія в Надвірнянському районі: автомобіль “Фольксваген” збив пішохода

“Позиція боку захисту Зайцевої обурила всіх, постраждалі ніколи не вірили в щире каяття Зайцевої, але не очікували такого відвертого цинізму”, – зазначила вона.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.