Є всього 5 ознак, що це не ваша людина

Стосунки, що здаються ідеальними, не завжди є такими. Ви напевно були свідками того, як люди розлучаються, незважаючи на те, що люблять одне одного. Адже ми упевнені: якщо вони хочуть бути разом, все повинно закінчитися хепі-ендом. Але, на жаль, в житті так відбувається не завжди.

Ми вважаємо, що іноді не зайвим буде замислитися, а чи ваша це людина. Перевірити стосунки вам допоможуть ці 5 ознак – згідно з думкою більшості психологів, вони сигналізують про те, що в парі не все гаразд.

“Милі сваряться – тільки тішаться”, – жартує багато хто. Звичайно, зовсім без з’ясування стосунків не можна обійтися, це неминуче і навіть важливе для їх розвитку. Але варто серйозно замислитися, якщо це стало для вас буденною річчю. Грань тут дуже тонка, ви і не помітите, як після чергового зауваження почуєте грубу зневагу, а так і до рукоприкладства недалеко.

Пора замислитися: що ж буде з вами через декілька років? А через 5-10 років, коли пройде закоханість і залишаться тільки постійні сварки і зневага. Уявіть собі ще раз картинку свого майбутнього з цією людиною. І подумайте, як це узгоджується з вашим поняттям сім’ї і любові.

Нерідко доводиться чути думку, що чим більше ревнощів у стосунках, тим міцніша любов. Але насправді це зовсім не так. Якщо наш партнер приймає, наприклад, чию-небудь допомогу, це зовсім не означає, що йдеться про особисті почуття. Але багато немов цього не розуміють і вважають, що кохана людина є їх власністю. Існує багато речей, які можуть зближувати нас одне з одним, але усе це здатні зруйнувати ревнощі.

Ревнощі насправді є показником внутрішньої недовіри людини до самої себе. Щоб не відчувати біль від цієї недовіри, людина переносить його на навколишніх близьких людей. До любові воно не має ніякого відношення. Зате до залежних стосунків – найпряміше. Здається, висновок в цьому випадку очевидне.

Читайте також  Як маніпулюють статистикою летальності від COVID-19 та інших захворювань і причин смерті людей | МАНІПУЛЯЦІЯ, НЕПРАВДА

Коли кохана людина збирається вчитися за кордоном, жити в іншій державі – найчастіше це згубно для стосунків. Адже чим більше відстані між вами, тим рідшими є ваші зустрічі, та і вільний час кожен з вас проводить по-різному. На відстані дуже важко. Місяць після розлуки образ коханої людини починає якщо не стиратися з пам’яті, то як мінімум розмиватися. Ніякі розмови в скайпі, Viber і щоденні листування не замінять живого спілкування. І навіть якщо любов залишається, кінець в стосунках практично неминучий.

Це нормально – мати моменти сумнівів в стосунках, піддаватися боягузтву час від часу і трохи нервувати, коли справа доходить до роздумів про можливість шлюбу на все життя. Але в здорових стосунках час завжди зменшуватиме сумніви і страхи. Чим довше ви зустрічаєтеся, тим менше їх стає. Оскільки поступово ви розкриваєте для себе риси і якості вашого партнера, правильні стосунки приведуть вас до миру, а не до паніки.

Якщо у вас постійні сумніви, то це сигнал про те, що щось не так у стосунках або всередині вас. Можливо, це ваше минуле утримує вас, примушує боятися. Або щось в самих стосунках підштовхує вас переглянути своє рішення. Так або інакше, не варто ігнорувати цей сигнал.

“Протилежності притягуються” – напевно, усім знайома ця фраза. Але в житті частенько це далеко не так. Можливо, стосунки були прекрасні, поки ви обоє вчилися в одному і тому ж навчальному закладі, але коли знайшли роботу, то стали менше часу проводити разом. І в результаті ваші почуття охолонули.

Збудувати загальні плани і бути щасливими вдасться тільки при збігу поглядів на життя. Звичайно, неможливо знайти людину, чиї плани повністю спільні з вашими. Але уявлення про облаштування побуту, розподілі ролей в сім’ї, вихованні дітей, освіті, моральних цінностях повинні в цілому спільні. Якщо ж вони не однакові радикально, тоді спокушатися не варто, якою б сильною не була любов.

Читайте також  Подорожі повертаються: правила в’їзду українських туристів до Шенгену і не тільки

Подивіться уважно на того, хто поряд з вами: а чи варто будувати з ним стосунки?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.