Водій вантажівки, яка з туристами впала у Черемош, заявив у суді, що випив вже після аварії. ФОТО

Івано-Франківський міський суд обрав запобіжний захід Володимиру Токарчуку – водію вантажівки “ГАЗ 66”, яка 6 травня з 22 туристами у кузові злетів у Чорний Черемош. У результаті падіння вантажівки у річку 3 білорусів загинули, ще 9 отримали травми.

6 травня, у селі Красник Верховинського району вантажний автомобіль ГАЗ-66, який перевозив туристів-рафтерів з Білорусі, перекинувся у річку Чорний Черемош з висоти близько 40 метрів. В аварії загинули дві жінки і чоловік, кілька осіб потрапили в лікарню з травмами. 47-річний водій вантажівки був у стані алкогольного сп’яніння.

Володимир Токарчук – мешканець села Люча Косівського району, тимчасово не працює, неодружений, живе з мамою. Має погашену судимість.

У засіданні прокурор повідомив, що підозрюваний Токарчук вчинив тяжкий злочин, який передбачає покарання у вигляді позбавлення від 5 до 10 років.

Він просив суд обрати Токарчуку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Оскільки підозрюваний скоїв злочин у стані алкогольного сп’яніння, не має постійної роботи і може ховатися від слідства.

Адвокат Токарчука просив суд обрати запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Оскільки злочин скоєно не умисно, підозрюваний має постійне місце проживання і йому потрібно допомагати матері-пенсіонерці доглядати за господаркою. Також захисник запевнив, що Токарчук немає намір переховуватися від слідства.

Володимир Токарчук у суді заявив, що не був у стані алкогольного сп’яніння. Допомагав витягувати туристів з води, замерз. Після цього пив корвалол і корвалдин, а білоруські туристи пригостили настоянкою. Випив її грам 200 грам, щоб відігрівся.

Також за Токарчука словами лікарі, які приїхали на місце вкололи йому якусь наркоту. Переховуватися від слідства та тікати нікуди не збирається, “бо не має потреби”.

Суддя Олена Татарінова ухвалила обрати для Володимира Токарчука запобіжний захід у вигляді триманння під вартою.

Читайте також  Потужні грози продовжать заливати Україну: синоптики опублікували страшний прогноз

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.