На Прикарпатті сильні дощі наробили шкоди: підтоплено будинки, пошкоджено міст (фото)

Через негоду на річці Дністер рівень води може піднятися на 1,2 м.

Сильні дощі в Івано-Франківській області спричинили підтоплення майже півсотні приватних будинків і пошкодження тимчасового моста.

Про це у середу, 8 травня, повідомляє управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської обласної державної адміністрації.

«Унаслідок опадів 7 травня на території Івано-Франківської області відбулися події, пов’язані з погіршенням погодних умов, підтоплено 9 підвалів (8 житлових будинків та 1 адміністративної будівлі), 45 прибудинкових територій приватних господарств. Пошкоджено один тимчасовий об’їзний міст (металевий міст)», – йдеться в повідомленні.

Цей шляхопровід розташований у селі Пійло Калуського району, через річку Чечва. Основний міст там зруйнувала повінь минулих років.

Зазначимо, що у вівторок, 7 травня, на Прикарпатті 12 разів залучали рятувальників для відкачування води з підвальних приміщень і прибудинкових територій.

Як прогнозують синоптики, до 9 травня через негоду на річці Дністер рівень води може піднятися на 1,2 м. На річці Ворона прогнозують подальший підйом на 0,3-0,8 м, подальше затоплення заплави, сільськогосподарських угідь. Тут можливе часткове підтоплення прирічкових будівель і господарських об’єктів у Тисменицькому районі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.