Переїзд АП з Банкової коштуватиме десятки мільйонів доларів, – Шимків

Перенесення Адміністрації президента з вулиці Банкової у Києві коштуватиме десятки мільйонів доларів. Таку ідею пропонував лідер президентських перегонів Володимир Зеленський.

Екс-заступник голови АП Дмитро Шимків розповів, що для того, аби переїхати потрібно побудувати нову інфраструктуру, пише “Українська правда”.

“Хтось каже, що от є коворкінг-спейси. Але треба розуміти, що ви приїжджаєте і платите оренду, користуєтесь їхньою інфраструктурою, і звичайно не 427 людей”, – пояснив він.

Шимків вважає, що теоретично можливо перевезти все з АП, але на це необхідно витратити час та ресурси. Він висловив припущення, що переїзд можна організувати за рік. Однак, залишається питання грошей і бюджету.

Це можна зробити або за чиїсь гроші, або за гроші бюджету. Цього року, наскільки я знаю, таких витрат у держбюджеті не передбачено,
– зазначив Шимків.

Що ускладнює переїзд? Дмитро Шимків наголошує на багатьох аспектах: пошук будівлі з великими залами для проведення зустрічей та прийняття делегацій та іноземних колег, а також пошук місця для архіву з документами, бібліотеки, кабінетів для 400 співробітників. Крім того, потрібно буде встановити спеціально облаштовані кімнати з додатковим обладнанням, яке не дозволяє знімати аудіо чи будь-який інший сигнал.

Наприклад, засідання РНБО мають таку вимогу. Є обладнання, яке захищає такі засідання. Ми розуміємо, що президент обговорює критичні питання. Це не просто “пацани зібралися поговорити”. Це питання, які стосуються безпеки, розвідки, військових дій – купа всього,
– пояснив Шимків.

Екс-заступник голови АП згадав про важливість фізичних переходів які дозволяють пересуватися між Адміністрацією, Кабінетом Міністрів, Верховною Радою.

За його словами, коли Порошенко став президентом, у його оточенні також говорили про переїзд. Він розповів, що тоді у Порошенка розглядали усі варіанти та рахували видатки. Однак, вирішили не переїжджати, бо це виявилося занадто дорого.

Читайте також  Українські депутати посварилися через вибори на погоджувальній раді

Хто просував ідею переїзду раніше? Ідею переїзду активно просував і був драйвером Борис Ложкін. “Ми дискутували про це, і в Бориса була улюблена теза, що “я хочу бачити тут Hilton чи Marriott, а ми маємо бути десь, де є простір”. Оскільки Олександр Данилюк був тоді на багатьох наших нарадах, а зараз із штабу Зеленського звучать слова про Hilton чи Marriott, то я розумію, як ця теза потрапила в той штаб”, – зазначив Шимків.

Екс-заступник голови АП додав, що “всіх тисне ця будівля”.

ЦВК підрахувала 100% голосів у другому турі президентських виборів. Володимир Зеленський отримав 73,22% голосів, а Петро Порошенко – 24,45%.

https://24tv.ua/ukrayina_tag1119

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.