Зеленський відмовився оприлюднити декларацію за 2018 рік

Кандидат у президенти Володимир Зеленський не буде оприлюднювати декларацію за 2018 рік до другого туру виборів, пише Громадське.


Так у прес-службі Зеленського відповіли на заклик Громадського руху ЧЕСНО подати декларацію про статки, майно та доходи кандидата за 2018 рік до НАЗК.

«Декларація Володимира Зеленського за 2018 рік буде подана у межах строків, встановлених чинним законодавством, та оприлюднена у відповідності до чинного законодавства», — відповіли у прес-службі кандидата.

Раніше активісти ЧЕСНО закликали Зеленського добровільно оприлюднити декларацію за 2018 рік до другого туру.

Зазначимо, що чинне законодавство не зобов’язує Зеленського подавати декларацію про доходи за минулий рік, оскільки наразі він не є посадовцем.

Водночас, у ЧЕСНО закликали Зеленського вирівняти умови з його конкурентом у другому турі — Петром Порошенком, який оприлюднив свою декларацію.

Оскільки виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року, Зеленський декларував свої доходи за 2017 рік, адже обов’язковим є декларування статків за попередній рік. Декларацію за 2018 рік Зеленський не оприлюднював.

Нагадаємо, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів президента України. У другому турі за пост президента змагатимуться шоумен Володимир Зеленський, який став лідером гонки, та чинний глава держави Петр Порошенко.

За підсумками підрахунку 100% електронних протоколівЗеленський набрав 30,24% голосів, на понад 14% від нього відстав чинний президент Петро Порошенко — 15,95%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.