22 яскраві цитати Марка Менсона про мистецтво пофігізму

І «немов за помахом чарівної палички (палички-на фіг-посилалочкі)» ви зміните своє життя. Ми зібрали для вас 22 цитати з цієї книги, які покажуть цей світ з іншого, незвичного нам боку.

1. Куди б ви не пішли, вас чекає величезна купа лайна. І це – норма. І завдання полягає не в тому, щоб втекти від лайна. Вона полягає в тому, щоб знайти лайно, з яким вам сподобається мати справу.

2. Іншими словами, якщо хочете успіху, перестаньте питати себе: «Чим я хочу насолодитися?» Задайте інше питання: «Яка біль мені до душі?» Дорога до щастя всіяна ганебними провалами і купами лайна.

3. Як не парадоксально, прийняття негативного досвіду – це позитивний досвід.

4. Біль – скріпляє нитку в тканини життя. Вирвати її не тільки неможливо, але ще і деструктивно: ви так все порвете. Намагатися уникнути болю, значить, надавати їй занадто велике значення. І навпаки, якщо ви поставитеся до неї «пофігістично», вас не зупинити.

5. Саме життя – форма страждання. Багатії страждають через велику кількість грошей. Бідняки страждають через бідність. Самотні люди страждають через те, що у них немає сім’ї. Сімейні люди страждають через проблеми в сім’ї. Люди, які шукають мирських задоволень, страждають через мирські задоволення. Люди, утримуються від мирських задоволень, страждають через утримання.

6. Єдиний спосіб перемогти страждання – навчитися виносити його.

7. Чи відчуваєте себе хреново? Наплюйте на це. Скажіть собі: «Так, мені хреново. Ну і що з того?» Ось вам і вихід із зачарованого кола. Немов за помахом чарівної палички (палички-на фіг-посилалочки) ви перестаєте ненавидіти себе за те, що вам погано.

Читайте також  10 актуальних цитат від легендарного Кузьми

8. Ось чому важливо вміти «послати все на фіг». Це вміння врятує нас. Треба змиритися з тим, що в світі все наперекосяк і це – нормально, оскільки так завжди було і завжди буде.

9. У законі зворотного зусилля є цікава особливість. Він не випадково так названий: все виходить навпаки. Прагнення до позитиву веде до негативу, і навпаки. Біль в залі несе здоров’я і приплив сил. Шишки, набиті в бізнесі, дозволяють краще зрозуміти, як домогтися успіху.

Відкрите визнання своєї невпевненості робить більш впевненим і харизматичним в спілкуванні. Гіркота відкритої конфронтації сприяє більшій довірі і повазі у відносинах. Погляд в обличчя своїм страхам і тривогам дозволяє стати мужнім і стійким.

10. Ми страждаємо з тієї простої причини, що страждання біологічно корисно. З його допомогою природа змушує нас змінюватися.

11. Щастя приходить від рішення проблем. Ключове слово тут – «рішення». Якщо ви тікаєте від проблем або вважаєте, що у вас їх немає, ви будете нещасні. Якщо ви думаєте, що ваші проблеми не вирішується, ви також будете нещасні. Мабуть, фішка в тому, щоб вирішувати проблеми, а не просто мати їх.

12. У цьому суть самовдосконалення: поставити на чільне місце більш правильні цінності, турбуватися про більш правильні речі. Бо, якщо ви правильно виберете, про що варто хвилюватися, у вас і проблеми будуть здоровими. А якщо проблеми будуть здоровими, то і життя піде краще.

13. Справжнє щастя настає, лише коли ви знаходите проблеми, які вам подобається мати і вирішувати.

14. А ключ-то до хорошого життя аж ніяк не в нових і нових турботах: він – в меншій кількості турбот. Піклуватися потрібно тільки про справжнє, сьогодення і важливе.

Читайте також  “У дoмoвині кишень немає. Що зібрав в душі, з тим і будеш лежати”: Петро Мамонов про найголовніше в житті

15. Самопізнання подібно цибулині. У ньому багато шарів, і чим більше зчищати їх, тим більша ймовірність, що заплачеш.

16. Треба вміти – саме вміти – наплювати. Можливо, це звучить смішно, а я виглядаю ідіотом, але по суті мова ось про що: треба навчитися не розкидатися і зосереджувати думку на головному.

Треба навчитися розуміти, що ви особисто цінуєте більше за все, – і потім зробити жорсткий відсів. Це неймовірно складно. На це можуть піти роки спроб і зусиль. І буде багато невдач. Але може статися, важливіших зусиль взагалі не існує. І так чи інакше все до цього зводиться.

17. Але таке життя: якщо вам здається, що ви – проти всього світу, швидше за все, ви йдете проти самого себе і тільки.

18. Якщо у вас мало мотивації для важливої зміни в житті, робіть що-небудь. Борсайтеся. А потім перетворіть реакцію на цю дію в спосіб мотивувати себе.

19. Люди не можуть вирішити ваші проблеми за вас. Та й намагатися не повинні, оскільки це не зробить вас щасливим. І ви не повинні брати на себе чужі проблеми, оскільки щастя цим нікому не принесете.

Тільки в хворих відносинах люди намагаються вирішувати проблеми один одного, щоб самим відчувати душевний комфорт. У здорових же відносинах люди вирішують власні проблеми з турботи один про одного.

20. Без готовності визнати свою неправоту неможливі реальні зміни і ріст.

21. Впевненість – ворог росту. Ніщо не можна вважати безперечним, поки воно не сталося. Та й тоді не факт. Ось чому будь-який ріст неможливий без усвідомлення: наші цінності завжди недосконалі.

22. Не сидіть склавши руки. Робіть що-небудь. Відповіді прийдуть.

Читайте також  Дорога смерті. Мешканці Старих Кривотул на Івано-Франківщині вважають трасу через село містично небезпечною (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.