Як франківець створює вражаючі меблі з автомобільних запчастин

Здавалось б, чим ще нас можуть здивувати дизайнери, особливо, якщо розмова стосується дизайну меблів, адже існує стільки варіантів та ідей. Та все-таки існує автор, робота якого вражає своїм нестандартним мисленням. Іван Стецюк який виготовляє меблі з автомобільних запчастин.

Іван розповідає, що змалку любив все, що пов’язано з автомобілями. Тепер, коли на очі потрапляє цікава автомобільна деталь, його уява одразу вимальовує різні альтернативні варіанти використання, інформує “Ogogo”.

Дизайнер розповів:

“Така доля спіткала моторний блок після поломки двигуна. Згодом приєднались диски, і хто зна, що ще знайдеться у гаражі. Перший столик я зробив з диска, який знайшов на одному з СТО Франківська, він був тільки один, шалено рідкісний, дорогий і красивий. Один диск нікому не потрібен, окрім мене. Деталі для своїх виробів вишукую в інтернеті, або ж купую на автошротах”.

Іван Стецюк творить у стилі Лофт – для меблів цього стилю характерно те, що типового матеріалу немає. Тут, мабуть, тільки пластикові меблі не в пошані. Широко використовуються дерево, метал та шкіра в якості оббивки. Форма меблів може бути різною, тому що стиль поєднує в собі дуже різнопланові предмети. Але тільки для цього стилю характерні грубі форми та незакінчений вигляд.

Стецюк додає:

“Такі речі чудово підходять у інтер’єри в індустріальному стилі, тому можна говорити, що створюю меблі у стилі Лофт. Про лофт думаю усі знають, у нас половина закладів в Івано-Франківську у цьому стилі”.

Чоловік розповідає, що на створення таких оригінальних речей його надихають старі автомобілі, з цікавим, подекуди грубим дизайном. Дизайнеру подобається сам творчий процес, також щонеділі він їздить на автобазар у пошуку цікавих деталей від старих автомобілів.

Читайте також  Франківець довірився псевдопрацівникам банку і втратив 50 тисяч гривень

Іван розповідає, що перший стіл з диску створювався дуже довго, працював над ним після пар в університеті близько місяця. Зараз дизайнер за два тижні може створити близько п’яти різних виробів. Чоловік завжди обдумує – як розумніше, ефективніше, швидше створювати той чи інший виріб. Тому процес завжди вдосконалюється. Вартість речей від Івана Стецюка – в середньому три тисячі гривень.

Дизайнер ділиться:

“Раніше я створював щось у вільний час. Тільки нещодавно почав активно цим займатись, близько місяця. На сьогоднішній день продав близько десяти виробів. Відвідував виставку рукоділля Івано-Франківська, і показував свої вироби на автобазарі. Зараз домовився виставити свій товар у магазин з дизайнерськими меблями у Тернополі”.

Дизайнерські меблі можна придбати у інстаграмі art_garage.ua, де чоловік публікує усі новинки, там він й контактує з потенційними клієнтами.

Іван Стецюк каже:

“Я направляю енергію в цю цікаву справу, і мені приємно, що комусь подобається моє бачення прекрасного. Зараз в процесі нових задумок з меблями, пишу листи у магазини з цікавими меблями в Україні. Також шукаю і потрошки співпрацюю з дизайнерами інтер’єрів. Відкритий до будь-яких пропозицій”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.