На Миколаївщині від хлопчика, якого вдарило струмом у 27 тис вольт, відмовилися батьки

На Миколаївщині, батьки кинули 9-річного Сашу Тишкова в лікарні, який  вижив після удару струмом, тепер йому шукають нову родину.

Як повідомляє « КП в Україні», останні три роки Саша Тишков живе в лікарнях. Нині його будинок – Першотравнева багатопрофільна лікарня. Тут для хлопчака облаштували окрему кімнату, є і диван, і телевізор, і стіл, щоб займатися уроками.

Викладачі з місцевої школи-інтернату приходять проводити заняття для Саші. Ось тільки навчання дається йому важко: постраждалі від опіків пальчики насилу утримують ручку. Говорити хлопчисько теж не може – заростає катетер в горлі.

У жовтні 2015 го Саша вліз в трансформаторну будку на залізничному перегоні і отримав удар струмом в 27 тисяч вольт. Хлопчисько спалахнув як факел, одяг на ньому повністю згорів. Лежачого, обвугленого, без свідомості його виявив старший брат Ігор.

Медики жахнулися: 85% опіків, більшість глибоких. Але раз вижив – значить, потрібно боротися. І Саша в цій боротьбі показав себе як герой. Тоді ще шестирічна дитина пережила кому, десятки операцій, терпів виснажливі процедури і сам боровся за своє життя.

Волонтери, які допомагали родині ліками і грошима, дивувалися стійкості маленького чоловіка. Адже до тілесної болі додалася ще й душевна. Майже відразу ж після того, що сталося мати Сашка кинула його. Побула з ним лише пару днів, потім вийшла з лікарні, нібито в банк крові, і більше не повернулася.

Жінку так і не знайшли. Вся турбота про Сашка, його двох братів і двох сестер лягла на плечі батька багатодітного сімейства – Сергія Вікторовича. Він змушений був піти з роботи, щоб кожен день бути поруч із сином. На жаль, і йому ця ноша виявилася не по плечу.

Читайте також  У Зеленського заявили про дистанційне навчання восени

У січні 2018 го суд позбавив Сергія Тишкова батьківських прав. Маленький Сашко залишився в лікарні один, інших дітей визначили в інтернати.

В управлінні у справах дітей Первомайської міськради кажуть: сім’я Тишкова ще до трагедії вважалася неблагополучною, була на обліку, тому позбавлення батьківських прав було справою часу. Тепер єдині, хто допомагає хлопцеві, це лікарі та співробітники соцслужби. Останні підготували і відправили клопотання голові ради Благодійного фонду Марині Порошенко з проханням допомогти Саші Тишкову пройти лікування за кордоном.

Всі медичні можливості в Україні вже вичерпані повністю. Ще на етапі лікування хлопчика в київській клініці Бостона лікарі погоджувалися провести кілька пластичних операцій після того, як приживуться пересаджені тканини. Однак, як всі розуміють, за гроші.

– Саші потрібні гроші на лікування, де саме його лікуватимуть – визначать лікарі, – розповіла завідуюча сектором опіки, піклування та усиновлення Управління у справах дітей Первомайської міськради Лариса Волошаненко. – Зараз на його рахунку – 300 тисяч гривень, зібрані волонтерами та небайдужими жителями. Але медики кажуть, що цього вистачить тільки на оплату проживання і харчування за кордоном, а на лікування ще потрібно немаленька сума. Час йде, встановлений в горлі Саші катетер заростає, хлопчик не розмовляє, тільки шипить.

У соцслужб дуже сподіваються, що їх прохання буде почута, а паралельно з цим шукають для Саші нових дбайливих і люблячих батьків.

Днями суд визнав його рідну матір померлою. Лариса Волошаненко каже: багато хто запитував про хлопчика, але тільки далі розпитувань справа не пішла. Тим часом ходять чутки, що рідний батько Саші живе вже з іншою жінкою і в новій сім’ї очікується поповнення.

Читайте також  Ділили чоловіка, а постраждала дитина: на Прикарпатті жінка побила сина своєї конкурентки

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.