Пістолет, віддача якого може поламати руки (4 фото + відео)

Збройові конструктори – кумедні люди. Дуже часто відправившись в погоню за «най-най», вони створюють відверто божевільні речі. Саме такий став пістолет від компанії Triple Action LCC під назвою THUNDER .50 BMG. Незважаючи на те, що зброя, по суті, є мисливською, з її допомогою можна явно зупиняти техніку. А як інакше, якщо стріляє це «чудо» калібром 50 BMG (12,7? 99 мм).

Вперше представлений “найбільш” крупнокаліберний американський пістолет був ще в 2004 році на одному збройовому шоу. Головною особливістю Thunder 50 BMG (крім величезного калібру) є вкрай специфічна гідравлічна система відкоту стовбура. Нічого подібного в інших пістолетах немає. Потрібна дана система головним чином для того, щоб глушити на 20% колосальну віддачу зброї.

Втім, допомагає це не сильно, адже дулова енергія цар-пістолета все одно становить 15 500 Дж. Це більш, ніж достатньо для того, щоб зламати руку, а то і дві того, хто взяв в руки і натиснув на спусковий гачок THUNDER .50 BMG. У момент пострілу зі стовбура пістолета виривається полум’я, довжина хвоста якого може досягати п’яти метрів.

І тут відразу ж постає закономірне питання. Навіщо взагалі потрібен пістолет, що стріляє боєприпасами від великокаліберного кулемета або тактичної снайперської гвинтівки? Насправді все досить просто. Як було помічено на самому початку, американський пістолет-богатир є мисливською зброєю. З таким пістолетом можна вирушати в сафарі за самими м’ясистими і небезпечними звірами, наприклад, за носорогом (відстріл яких, звичайно ж заборонений) або вийти на слона, верхи на якому сидить лев.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.