Франківські перевізники хочуть підняти ціни за проїзд у маршрутках до 6 гривень

Традиційно на початку весни ростуть бруньки і тарифи.

Тому франківчани можуть очікувати здорожчання вартості проїзду у маршрутних таксі вже з 1 квітня.

Як повідомила голова ГО «Івано-Франківський регіональний центр» Наталія Кобильчак, днями міськвиконком розгляне проект рішення яким, зокрема, пропонується погодити збільшення граничного розміру тарифу на проїзд пасажирів у міському пасажирському автотранспорті загального користування до 6 грн.

Така необхідінсть, на думку розробників, викликана значним підвищенням цін на паливомастильні матеріали, запасні частини, автомобільні шини, витрат на заробітну плату та інших витрат, пов’язаних з експлуатацією пасажирського автотранспорту.

Як йдеться у проекті, підприємці повинні забезпечити перевезення пільгових категорій з 10.00 год. до 16.00 год. без обмежень, до 10.00 год. та після 16.00 год. у кількості ТРИ пільгових місця в кожному транспортному засоб.

Пільговий проїзд учнів здійснювати відповідно до рішення виконавчого комітету міської ради за наявності учнівського квитка.

Різні цікавинки проекту рішення тут – http://www.mvk.if.ua/uploads/files/49823.pdf.

Додамо, що востаннє ціна на проїзд у маршрутках Івано-Франківська зросла 1 квітня 2018 року. Тоді тариф у маршрутках став 5 гривень – з 6:00 до 20:00, та 6 гривень – з 20:00 до 23:00.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.