У Лос-Анджелесі відкрився Музей розбитих сердець

Хорватський музей розлучень, або як його ще називають – музей розбитих сердець, відкрив у Лос-Анджелесі свою філію.
8 (1)

На виставці представлено понад сто предметів, які символізують розірвані стосунки реальних пар.

Кожен експонат незвичайної колекції супроводжується реальною історією з життя її власника. При цьому на виставці представлені найрізноманітніші предмети, починаючи від любовних листів і закінчуючи ювелірними прикрасами та весільними сукнями. Всі вони є добровільними й анонімними пожертвуваннями людей, які хотіли у такий спосіб пережити емоційний колапс, в який потрапили після хворобливого розставання.

У музеї розповіли, що готові й зараз приймати пам’ятні речі громадян, однак існують деякі обмеження – всі предмети не повинні нести образливий або дискримінаційний характер стосовно будь-кого.

Нагадаємо, перший музей розлучень з’явився в Загребі (Хорватія) в 2010 році й відразу ж став популярним серед громадян. Його заснували художники Олінка Віштіца та Дражен Грубішіч, які раніше перебували у стосунках. Кожен з них залишив на згадку про це кілька пам’ятних речей, які й стали першими експонатами колекції. Рішення про створення нової філії виникло у них після світового турне музею, яке мало приголомшливий успіх. У 2011 році музей був відзначений спеціальною премією “Європейський музей року”.

Джерело: blitz.if.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: