Суд арештував капітана поліції Києва, підозрюваного у побитті лежачого активіста

Печерський райсуд Києва 12 лютого обрав запобіжний захід працівникові Подільського управління поліції Василеві Мельникову. Його підозрюють у перевищенні влади або службових повноважень, що супроводжувалось насильством. Мовиться про інцидент 9 лютого у Подільському райвідділі, коли правоохоронець без форми ногами бив лежачого активіста.

Суд взяв старшого оперуповноваженого, капітана поліції Мельникова під варту строком на 60 діб з правом внесення застави у розмірі 115 тисяч гривень, повідомив із зали суду кореспондент 24 каналу.

Прокурори ж просили суд арештувати Мельникова, але без права внесення застави. Працівника поліції, підозрюваного у побитті ногами праворадикалів, відсторонили від посади строком на 2 місяці.

“Мельников В.М. з метою недопущення активістів до відділку, діючи всупереч вимогам статей про Нацполіцію, і будучи ознайомленим з положеннями, перебуваючи в коридорі будівлі, будучи представником влади, діючи умисно, наніс 2 удари ногою в спину активісту. Продовжуючи свої дії, відразу вийшов за активістом, ображаючи особисту гідність потерпілого, наніс 4 удари по голові та рукам потерпілого, який на той час вже лежав на асфальті. Відповідно до довідки з лікарні, у активіста виявлено – забій м’яких тканин”, – розказав прокурор.

Прокурор заявив, що висунута Мельникову підозра обґрунтована низкою зібраних слідством матеріалів, та попросив суд обрати правоохоронцю найжорстокіший запобіжний захід – тримання під вартою.

А захист Мельникова просив суд відпустити того під особисте зобов’язання, аргументуючи це тим, що з 10 лютого підозрюваний перебуває на стаціонарному лікуванні, перебуває у шлюбі і має дитину.

Дивіться відео, як поліція била активістів під райвідділом у Києві:


Що відомо про інцидент, коли поліція побила активістів у Києві? 9 лютого біля Подільського райвідділу поліції Києва спалахнули сутички між правоохоронцями та активістами, які вимагали справедливого розслідування справи про вбивство херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Читайте також  Охоронець клубу одним ударом вбив клієнта (відео)

Активісти прийшли під райвідділ з вимогами відпустити їхніх побратимів, яких поліція затримала раніше, а потім таки відпустила. Вони також вимагали повернути активістам особисті речі, і при цьому стали стіною перед входом до райвідділу. Тоді поліція застосувала силу: при цьому правоохоронці били тих, хто лежав на землі. Одним із таких правоохоронців був поліцейський у цивільному одязі. Ним, ймовірно, є Василь Мельников – старший оперуповноважений, капітан поліції.

Після сутичок керівник поліції Києва Андрій Крищенко попросив вибачення за дії правоохоронця і наголосив, що така поведінка є неприпустимою та обіцяв покарати його.

За що поліція затримала активістів у Києві? Десяток активістів правоохоронці затримали 9 лютого поблизу Контрактової площі в Києві. Там саме відбувалася зустріч кандидатки у президенти Юлії Тимошенко з виборцями. Протестувальники кажуть, що мали з собою плакати з написами “Хто замовив Катю Гандзюк?”, а також – із закресленими прізвищами екс-члена “Батьківщини”, голови Херсонської облради Владислава Мангера, якого підозрюють у причетності вбивства Гандзюк.

Правоохоронці ж стверджують, що затримані не змогли пояснити, чому перебували на місці проведення акції. У поліції також кажуть, що в затриманих не було символіки, атрибутики, банерів, які б вказували на те, що вони прийшли на акцію щодо Гандзюк. За словами правоохоронців, у їхньому службовому транспорті активісти повикидали зеленку, а вже в управлінні у них вилучили ножі, газові балончики та пістолет.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.