Агресія РФ поблизу Керченської протоки: окупанти замаскували та переховали українські судна

В окупованій Керчі росіяни замаскували та змінили розташування захоплених поблизу Керченської протоки українських військових кораблів.

Раніше українські судна росіяни тримали вкінці причальної стінки в акваторії Генмола в окупованій Керчі. Станом на 11 лютого захоплених українських кораблів на цьому місці немає. Натомість захоплені росіянами військові катери “Нікополь” і “Бердянськ” перемістили ближче до берега та накрили маскувальною сіткою. Більше того, зі сторони моря їх прикрили російськими військовими катерами, передають “Крим. Реалії”.

Там же росіяни розташували український буксир “Яни Капу”, який супроводжував “Нікополь” і “Бердянськ” 25 листопада 2018 року.

Заховані українські військові катери в Керчі

З берега це судно теж закривають російські військові катери, щоправда, не надто надійно, оскільки частково видно номер буксира.

Заховані українські катери в Керчі, окупанти їх перемістили

Буксир “Яни Капу” окупанти заховали не надто надійно, видніється прапор та номер судна

Як Росія захопила українські військові кораблі? 25 листопада 2018 року у районі Керченської протоки прикордонний корабель Росії протаранив буксир українських військових. Цей буксир був одним із трьох українських військових кораблів, які законно прямували з порту Одеси до порту в Маріуполі.

Попри це, в Росії заявили, що українські кораблі нібито неправомірно увійшли в тимчасово закриту акваторію територіального моря РФ і прямували до Керченської протоки.

Після атаки українські кораблі продовжили прямувати до Маріуполя, проте під час виходу з Керченської протоки прикордонні судна РФ влаштували стрілянину по українських суднах. Через це 6 українських військових моряків зазнали поранень.

Росія захопила українських кораблі та взяла в полон 24 українських моряків. Їх згодом арештували в окупованому Криму та вивезли до московських СІЗО. Усі українські моряки заявили слідству в РФ, що є військовополоненими.

Читайте також  Зеленський може скасувати низку останніх кадрових призначень Порошенка

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.