Порошенко допускає зняття Нацбанком у червні заборони на виплату дивідендів за кордон за 2014-2015 рр.

Національний банк України (НБУ) може в червні зняти обмеження на виплату дивідендів іноземним інвесторам, повідомив президент України Петро Порошенко на прес-конференції в п’ятницю.

2506_183019

“Я думаю, що найближчим часом, у червні, НБУ буде готовий прийняти рішення про зняття обмежень на виплату дивідендів інвесторам і за 2014 рік, і за 2015 рік. Думаю, що в умовах поліпшення інвестиційного клімату це буде дуже довгоочікуване рішення, яке знімає величезну кількість проблем”, – сказав президент.

Як повідомлялося, наприкінці травня глава НБУ Валерія Гонтарева заявила, що НБУ в 2016 році розраховує задовольнити весь попит на дивіденди за 2014-2015 рр., які підлягають поверненню за кордон іноземним інвесторам.

“Ми обробляємо інформацію від банків про накопичені (до виплати – ІФ) дивіденди. Йдеться про дивіденди за 2014-2015 рр. Ми не бачимо великих сум, оскільки це були не найприбутковіші роки для бізнесу. Тому сподіваємося, що зможемо задовольнити весь попит цього року”, – сказала вона.

За повідомленням НБУ, здійснити репатріацію дивідендів зможуть іноземні інвестори (з використанням інвестиційного рахунку), емітенти корпоративних прав, акцій та інвестсертифікатів (коли сам емітент здійснює купівлю або перерахування валюти за кордон), а також депозитарна установа, що обслуговує рахунок у цінних паперах депонента-інвестора та забезпечує виплату за кордон дивідендів за цінними паперами.

Джерело: http://ua.interfax.com.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: