На Прикарпатті від грипу померла 14-річна дівчина

У п’ятницю, 8 лютого, в Івано-Франківській облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ щодо стану захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції в області.
«Станом на 4 лютого захворіло на грип 4878 осіб, 3378 дітей до 17 років, 211 осіб госпіталізовано. В області циркулює три типи вірусів. Є два види вакцин, 2514 осіб вакциновано», – розповіла спеціаліст Лариса Підвербецька.

«Департамент охорони здоров`я рекомендує не займатися самолікуванням, а звертатися до лікарів», – додала вона.

Слід зазначати, що на Прикарпатті трапився один летальний випадок: 14-річна дівчина померла в Галицькому районі.

«Ми вважаємо, що захворюваність на грип і ГРВІ є вищою, ніж нам подають офіційні дані. Найбільш важкими ускладненнями є пневмонія. За цей період було 25 випадків пневмоній, пусковим механізмом були вірусні інфекції. Всі пацієнти, які перебувають в реанімаційних відділеннях, обов`язково обстежуються. Але важкі пневмонії в нас є. В обласній лікарні чотири пацієнти перебувають в реанімації, ще два – в обласній інфекційній лікарні», – додала Лариса Боришкевич.

«Найбільш чутливі для нас – вагітні. Хочу наголосити на появу гострої ниркової недостатності з прийомом парацитамолу. Це безконтрольний прийом, відтак ми маємо випадки вже ускладнення. Тому займатися самолікуванням не радимо», – каже Боришкевич.

«Вакцинуватися можуть вагітні, онкохворі», – каже Лариса Підвербецька.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.