На Рахівщині знайшли тіло загиблого під лавиною туриста

Напередодні через негоду та лавинну небезпеку рятувальники відклали пошуки тіла туриста, який помер 25 січня біля гори Стіг у Рахівському районі. Вже сьогодні, 28 січня, рятувальники відшукали тіло туриста з Києва.

Близько 11:00 28 січня пошукова група рятувальників дісталася до місця сходження снігової лавини, в якій загинув турист з Києва. У ДСНС повідомили, що наразі рятувальники транспортують тіло загиблого до Рахівської районної лікарні.

24 канал писав, що на Рахівщині на Закарпатті 25 січня біля гори Стіг зійшла снігова лавина. Вона накрила трьох туристів. Двом вдалось вибратись зі снігової пастки, один загинув.

Напередодні у зв’язку із погодними умовами та лавинною небезпекою було відкладено пошуки тіла туриста.

Як врятуватись під час сходження снігової лавини:- потрібно скинути з себе важке спорядження (рюкзак, лижні палиці та інше) – це збільшить шанси не опинитися під лавиною;

– у разі сходження снігової лавини потрібно не панікувати і, за необхідності, надати допомогу людям, які поруч;

– почувши шум лавини, потрібно знайти схованку. Найкраще місце – за скелею або деревом, і там лягти на землю;

– захистити голову руками, згрупуватися, притиснувши коліна до живота, та лягти за напрямком сходження лавини і намагатися дихати через одяг;

– коли лавина почала сходити, потрібно намагатися розчистити простір навколо обличчя та грудної клітини, виконуючи плавальні рухи. Це допоможе диханню, коли зупиниться снігова лавина.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.