Великдень 2019: коли святкуємо і скільки вихідних чекає на українців

Великдень 2019 католицький і православний

Дата одного з найважливіших церковних свят перехідна, тобто кожен рік святкують у різний час – але завжди у неділю. Причому це має бути перша неділя після першого повного місяця, що настає за днем весняного рівнодення.

Від дати Великодня залежить і якого числа святкується Трійця і ряд інших релігійних свят (Вербна неділя, Вознесіння Господнє тощо).

Через введення григоріанського календаря католики і православні найчастіше відзначають Великдень в різні дні – переважно з розривом в тиждень.

Коли Великдень у 2019 році

Католицька Пасха в 2019 році випала на 21 квітня, а православну Пасху – Великдень 2019 – Україна відзначить 28 квітня.

Відповідно, Трійця 2019 випадає на 16 червня.

Великдень 2019: вихідні в Україні

Аж п’ять вихідних днів поспіль очікується з 27 квітня по 1 травня – завдяки пізній Пасхі 2019 (вихідним автоматично стає і наступний за Великоднем понеділок, 29 квітня) та святкування Дня праці 1 травня.

Великдень 2019: як Україна відзначить

ПЦУ дозволили проводити богослужіння в Софійському соборі тільки по великим святам, в тому числі на Великдень.

За словами міністра культури Євгенія Нищука, будуть введені обмеження, яких будуть дотримуватися всі присутні на богослужінні в древньому храмі. В Софійський собор будуть запускати обмежену кількість відвідувачів, а також заборонять довгий час палити церковні свічки.

Великдень 2019: погода

В цьому році пізня Пасха випала на 28 квітня, а, значить, за народними прикметами, весна буде пізньою. Холоди протримаються до кінця квітня, запевнили народні синоптики.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.