На Калущині мисливцям доручили відстріляти диких тварин

21 січня під керівництвом заступника голови Калуської райдержадміністрації Любомира Білоуса відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії.

На засіданні комісії обговорили питання про стан епізоотичної ситуації щодо захворювань тварин на африканську чуму свиней і сказ та шляхи запобігання їх поширення, відстрілу диких кабанів і лисиць, проведення таксації диких тварин та ін. Основну увагу мисливців зосередили на вимогах щодо полювання та проведення лабораторних досліджень впольованих тварин на гостроінфекційні захворювання.

Начальник районного управління Держпродспоживслужби Григорій Химич наголосив, що завдяки злагодженій роботі мисливців, працівників ветмедицини, лісників та інших спеціалістів минулого року вдалося стабілізувати ситуацію, пов’язану зі сказом. Адже впродовж 2018 року не зафіксовано у районі жодного факту зі сказу тварин, тоді як у 2017 минулому році було 13 випадків та проводились протиепізоотичні заходи у 12 неблагополучних пунктах, пише Галичина.

«Користувачам мисливських угідь дано завданння впродовж полювального сезону привести у відповідність до норм щільність диких тварин, які можуть сприяти поширенню таких небезпечних вірусних захворювань, як сказ чи африканська чума свиней», – йдеться у повідомленні Калуської РДА.
Необхідність проведення протиепізоотичної комісії продиктована збільшенням випадків сказу серед тварин та випадками африканської чуми свеней у дикій природі на Закарпатті та в інших регіонах України.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.