Байдуже на всіх: українські військові назвали зухвалу схему бойовиків РФ на Донбасі


Біля Мар’їнки бойовики без розбору стріляють, як по позиціях військових, так і по житлових кварталах. За добу вони двічі відкрили вогонь по наших бійцях, одного поранили. А на перемир’я і будь-які домовленості їм байдуже.

Військові розповіли, як йшли на пост і серед білого дня по них вогонь відкрив ворожий снайпер. На щастя, українські бійці не постраждали. Куля пішла далі, де будинки мирних мешканців.

Проросійським бойовикам байдуже на всіх мешканців Донбасу. Там, біля Мар’їнки, вони обрали тактику, яку ще у 2014 році озвучив президент Росії Володимир Путін: ховаються за спинами жінок та дітей. Окупанти облаштували вогневі точки біля будинків цивільних.

Зруйнований будинок у Мар’їнці

Мар’їнка – це виступ. Він вгризається з одного боку в окупований Донецьк, з іншого – в селище Олександрівка. Чіткої межі між населеними пунктами тут нема. Усюди будинки, деякі розбиті та покинуті, а в інших – ще живуть люди. Російські найманці цим користуються та підходять майже впритул до позицій ЗСУ.

 

Ситуація на Донбасі

Підходять близько – до 50-80 метрів. Десь на такій відстані і провокують, відкривають вогонь з автоматів, снайперської гвинтівки,
– сказав військовослужбовець ЗСУ Антон.

В разі небезпеки життю – українські оборонці відкривають вогонь у відповідь, не наражаючи на небезпеку цивільне населення. Мар’їнка – це яскравий приклад того, що приносить “русский мир” на Донбас: руйнацію та смерть. Українські воїни воліли б, що ці будинки були цілі та у Мар’їнку повернувся мир, але поки окупант тут – вони не відступлять.

Ми добре розуміємо, що якщо ми підемо звідси, то війна можливо перейде далі – до наших будинків, тому ми будемо тут стояти й захищати стільки, скільки буде потрібно,
– наголосив військовий “Борисович”.

Читайте також  Що чекає на мінський і нормандський формати після зустрічі Зеленського з Макроном

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.