Завалить снігом і заллє дощем: синоптики попередили українців про різку зміну погоди

Синоптики попередили українців про ускладнення погодних умов, яке очікується 10-11 січня, пише OBOZREVATEL.

За інформацією Укравтодору, опублікованою на сторінці в Facebook, Україну вже найближчими днями накриють дощі і мокрий сніг. Ці явища віднесли до першого рівня небезпеки.

“10 січня в південних, вдень і в східних областях пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини; в Одеській, Миколаївській, Херсонській областях – сніг із переходом у дощ, місцями значні опади, ожеледь і налипання мокрого снігу, в Запорізькій області значний сніг”, – йдеться в повідомленні.

Прогноз підтвердила в Facebook і синоптик Наталія Діденко. “В Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій областях і в Криму 10 січня, в четвер, очікується складна погода. Сніг, мокрий сніг, заметіль, ожеледь, налипання мокрого снігу, штормовий вітер! Негода поступово охопить і прилеглі області”, – написала вона.

Не відступлять сніги і дощі і в п’ятницю, 11 січня.

“Крім заходу та півночі, пориви вітру 15-20 м/с; у центральних і східних областях мокрий сніг і дощ, місцями ожеледь, в Кіровоградській, Черкаській, Полтавській, Дніпропетровській, Харківській, Донецькій і Луганській областях – місцями значний мокрий сніг, хуртовини (приріст сніжного покриву 10-15 см), у південних областях опади переважно у вигляді дощу”, – застерегли в Укравтодорі.

До водіїв звернулися з проханням враховувати ці фактори при плануванні своїх поїздок.

Відзначимо, що на популярних курортах Єгипту також стає холодніше. У Шарм-ель-Шейху і Хургаді температура повітря вдень не перевищує +20°.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.