“Ми готові і завтра”: у РФ панікують через ракетні суперечки із США і просять про діалог

У Росії серйозно стурбовані ситуацією навколо Договору про ліквідацію ракет середньої і малої дальності. Там розуміють, що США можуть вийти із угоди вже у найближчому майбутньому.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков.

“Ми глибоко стурбовані ситуацією навколо договору. Багато шансів, що США вийдуть з ДРСМД в найближчому майбутньому”, – зазначив Рябков.

Російський політик наголошує, що Росія готова до діалогу “у будь-якій зручній для США формі”.

Ми, як і раніше, готові до діалогу, якщо США будуть до цього готові. Готові до консультацій на рівні МЗС, військового відомства, рад безпеки. Це може статися в форматі спільної комісії або в будь-якій іншій зручній для США формі,– стверджує він.

Рябков додає, що “якщо це станеться завтра, то ми готові і завтра”. При цьому російський дипломат зауважив, що діалог має будуватися “на основі рівноправності і взаємної поваги”.

“Ми абсолютно готові до діалогу з США щодо ракет. Ми просто не можемо не говорити. Закликаємо американців зважити ситуацію і бути готовими до такого діалогу”, – зазначив він.

Додамо, що Росія ще має можливість повернутися до виконання положень Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД).

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю.

Важливо те, що зараз Росія має останній шанс. Якщо Росія не повернеться до виконання, тоді у нас велика проблема, тому що тоді договір ДРСМД руйнується”, – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО відмовився говорити, як саме реагуватиме Альянс, якщо Росія все ж не повернеться до виконання договору.

“У НАТО є багато можливих шляхів реагування. Але я не буду говорити про різні елементи, тому що якщо я почну спекулювати про різні потенційні елементи реакції НАТО, я думаю що лише ускладню ситуацію”, – додав він.

Читайте також  З оглядового колеса в США впали дві жінки і дитина (відео)

Нагадаємо, на початку грудня США дали Росії 60 днів на повернення до виконання договору. Держсекретар США Майк Помпео пояснив, чому Вашингтон вдається до такого кроку, і заявив, що Росія ще може врятувати договір.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.