Депутат Одеської облради отримав 3,5 року в’язниці за контрабанду м’яса в Крим

До складу організованої групи входили співробітники митниці та органів внутрішніх справ, а також інспектори прикордонного ветеринарного нагляду

193780

Депутат Одеської облради Микола Карпенко засуджений до 3,5 років позбавлення волі у виправній колонії загального режиму і 49,4 млн руб. штрафу за контрабанду м’яса в Крим і спробу відкупитися від кримінальної відповідальності. Про це повідомляє слідчий комітет РФ.

Карпенко визнаний винним в організації незаконного переміщення через митний кордон стратегічно важливих товарів і ресурсів у великих розмірах і дачі хабара посадовій особі через посередника в особливо великому розмірі.

“Слідством і судом встановлено, що з травня по листопад 2014 року Карпенко, діючи в складі організованої групи, за сприяння співробітників митниці, органів внутрішніх справ, а також інспекторів прикордонного ветеринарного нагляду, представивши в ході митного контролю товаросупровідні документи на переміщуваний товар, що містять підроблені відомості, незаконно перемістив через митний кордон м’ясо свинини вартістю понад 100 млн руб.”, – сказано в повідомленні.

Крім того, бажаючи уникнути притягнення до кримінальної відповідальності, Карпенко через посередника передав хабар у розмірі 30 тис. доларів співробітнику УФСБ. Після передачі грошових коштів посередник був затриманий.

Карпенко до березня 2014 року обіймав посаду заступника керівника Агентства рибного господарства України. 21 листопада Карпенко був затриманий в аеропорту Домодєдово в Москві при спробі в’їхати в Росію з території України, пізніше він був доставлений в Сімферополь.

Як повідомлялося, українські прикордонники за допомогою службових собак з початку року затримали 112 порушників та вилучили 24 кг наркотиків.

Джерело: http://ua.112.ua

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:


facebook