У Калуші планують намалювати ще один мурал

У грудні калуська міська рада затвердила програму розвитку культури міста на 2019 рік. Загалом програмою передбачено фінансування заходів на майже 2,5 млн гривень.

Це трохи більше, ніж торік: програма розвитку культури на 2018 рік передбачала заходів на 2 млн 225 тис. гривень, інформують “Вікна”.

Найбільша стаття видатків програми – понад 1 млн гривень – на підтримку діяльності міського парку культури і відпочинку.

Ще 800 тис. гривень заклали для забезпечення проведення загальноміських культурних заходів, фестивалів, виставок тощо, понад 400 тис. гривень – на підтримку творчих колективів міста. На підтримку книговидання місцевих авторів на поточний рік заклали 30 тис. гривень.

100 тис. гривень за програмою розвитку культури передбачено на реалізацію проекту мурал-арту. За словами начальника управління культури Іванни Гринів, мурал хочуть зробити до Дня міста і логічно було б, щоб він з’явився на майдані Шептицького – на стіні будинку поруч з вже існуючим муралом.

Натомість депутат Ольга Єланіна запропонувала інший варіант – на пр. Лесі Українки, 1. Управління культури планує організувати обговорення і залучити до нього мешканців міста. Пропозиції калушан щодо того, де має бути мурал, і як він має виглядати обіцяють врахувати.

Нагадаємо, минулого року було проведено утеплення бічної глухої стіни дев’ятиповерхівки на майдані Шептицького. На це у міському бюджеті було закладено 290 тис. гривень.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.