У Туреччині придумали закон для бабусь, про який мріяв весь світ!

Гeніaльнe pішeння!

Всі сімейні пари, у кого є діти і працюють бабусі, знають, як же важко залишити дитину з кимось і вийти куди-небудь удвох.

Cute little boy and little girl happy with grandmother

Доводиться шукати няню, а це непросто, та й до того ж дуже затратно.

Ми розповімо про одну всім відому країну, в якій прийшли до геніального рішення – ввели зарплату тим бабусям, які бавляться з онуками в будні.

Догляд за дитиною є найбільшою проблемою для працюючих матерів в Туреччині, однак турецький уряд знайшов просте рішення: платити бабусям, щоб ті доглядали за дітьми.

У лютому 2017 року Туреччина запустила пілотну програму, яка буде забезпечувати бабусь державною зарплатою за турботу про своїх онуків в робочі дні. Для тих, чиї розміри пенсій становлять від 1 000 до 1 800 турецьких лір ($ 250-450), проект дає можливість отримати додатковий дохід, піклуючись про онуків у себе вдома.

Мета програми – підвищення трудової зайнятості жінок.

Програма дасть жінкам можливість перейти на повний робочий день і, отже, заробляти більше. В інтерв’ю CNN Turk міністр праці і соціального забезпечення Туреччини сказав, що за турботу про онуків бабусі отримуватимуть близько 400 турецьких лір (€ 99 або $ 105) на місяць.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.