Психолог розповіла, на які 11 запитань потрібно відповісти напередодні Нового року, щоб змінити своє життя

Що потрібно зробити, щоб Новий рік пройшов краще, ніж попередній?

Автор книг, лайф-коуч і міжнародний спікер Шеннон Кайзер розповіла, які 11 запитань повинен поставити собі кожен з нас, щоб поліпшити якість життя. Чесні відповіді на деякі з них можуть радикально змінити ваше сприйняття світу і допомогти знайти гармонію з собою.

Тутка вважає, що зазирнути всередину себе корисно кожній людині, яка хоче стати щасливішою і успішнішою.

Переддень Нового року – це чудовий час для планування нових починань. Але спершу зупиніться і проаналізуйте своє життя, самопочуття і те, як пройшов цей рік. Щоб наступний рік був набагато кращим, дайте собі кілька важливих запитань.

1. Як я живу?

Часто ми занадто зайняті, щоб зупинитися і зрозуміти, що привело нас до життя, яким ми живемо. Подумайте, ким саме хочете бути. Чи робите кожен день хоча б невеликий крок назустріч своїм бажанням? Чи не застрягли ви в рутині?

2019 рік може стати набагато кращим за попередній, якщо ви зробите крок у власному житті та будете безстрашно рухатися вперед. Подумайте. Чи працюєте ви там, де хочете? Чи з тією ви людиною будуєте стосунки? Хто ви і ким хочете бути? Поступово, маленькими кроками, рухайтеся до своєї мети. Змініть те, що вас не влаштовує. Це допоможе отримувати задоволення від життя.

2. Що викликає у мене гнів?
Злість, яку ми тримаємо на когось, заважає добре почуватися. Запитайте себе: «На кого я гніваюся?». Буває так, що ми накопичуємо негатив в собі, тому що це єдине, що пов’язує нас з людиною. Можливо, ви гнівайтесь, бо це дозволяє відчувати себе правильним і добрим?

Читайте також  У людей, які досягли 50 років, запитали, що б вони змінили, якби повернулися на 20 років назад. Безцінні поради!

Іноді найкраще, що ми можемо зробити, – відпустити ситуацію і пробачити кривдникам. Але це не означає, що ми виправдовуємо їх поведінку. Скажіть: «Я дуже ціную себе, щоб витрачати час на такі речі». Відпускаючи образу, ви дозволяєте собі рухатися вперед і насолоджуватися життям.

3. Можливо, я занадто переживаю про те, що подумають навколишні?

Багато людей з нас живуть для інших, в першу чергу орієнтуючись на думку навколишніх, а не на свою. Запитайте себе, чи боїтеся ви сказати вголос про свою мрію, сказати те, що думаєте, чи не боїтеся змінити власне життя через можливу реакцію інших людей. Насправді всім до цього байдуже.

Тільки подумайте, скільки часу та енергії ви витрачаєте на думки про реакцію людей на те, що ви навіть не зробили. Коли ми переживаємо про те, що подумають інші, то не можемо бути продуктивними. Ми так зациклені на тому, що може статися, що забуваємо про реальне життя. Коли ви постійно хвилюєтеся, то відчуваєте себе більш тривожними і пригніченими, ніж зазвичай. Коли ви впевнені в собі і своєму виборі, то не потребуєте чужого схвалення. Тому замість того, щоб думати про інших, зосередьтеся на своїх відчуттях і постарайтеся домогтися внутрішньої гармонії.

4. Чи приносить мені радість те місце, де я живу?
Люди рідко дають собі це запитання, тому що і без того зайняті, постійно оплачуючи рахунки, кредит і підтримуючи в порядку свій будинок. Перед початком нового року подумайте про ті місця, куди хотіли б поїхати. Можливо, ви завжди мріяли жити в іншому місті або країні? Або хочете переїхати з передмістя в мегаполіс? Змінити це у ваших силах.

Читайте також  Жінка не може, не має бути рівною з чоловіком

Дослідження підтверджують, що наше оточення впливає на наше щастя. Якщо ви нещасні, можливо, необхідно змінити місце проживання.

5. Чи задоволений я своєю роботою?

Чи відчуваєте ви себе спустошеним ввечері, після монотонного дня? Улюблена робота є необхідною складовою повноцінного життя. Проте є люди, яких влаштовує отримувати прибуток від нецікавих занять, тому що у них досить улюблених захоплень. Але якщо ви страждаєте від такого, варто пошукати своє покликання.

Прислухайтеся до внутрішнього голосу. Можливо, він нашіптує вам почати вести блог, приділяти більше часу спорту і стати тренером, кардинально змінити кар’єру. Спробуйте зробити це в новому році.

6. Яку частину свого життя я ігнорую?
У більшості людей є речі, на які вони не звертають уваги. Замість того, щоб вирішувати проблему, ми витрачаємо більше часу і працюємо більше, ніж потрібно, через почуття, які необхідно прожити. Таке замкнуте коло змушує нас відчувати страх, провину і сором.

Запитайте себе: «На яку частину свого життя я не звертаю уваги?» Подивіться в обличчя своєму страху, проживіть біль, який не хотіли відчувати, і усвідомте, що в цьому є сенс.

7. Яке враження я хочу залишити про себе?
Те, як люди відчувають себе, перебуваючи поруч, є частиною вашого життєвого шляху, яким можна пишатися. Бути собою важко, але зробивши це, вдасться досягти справжньої свободи. Показуючи людям свою індивідуальність, ви зробите життя більш повноцінним. Не бійтеся довіряти собі.

8. Які у мене стосунки з собою?

Зараз модно говорити про любов до себе, але не всі розуміють, що це таке. Важливо прийняти, ким ви є, коли закохуєтесь, худнете, заробляєте багато грошей чи втілили заповітну мрію. Це почуття має супроводжувати вас увесь час. Воно дозволяє бути врівноваженим, веселим і краще розуміти себе. Подумайте, як його розвинути.

Читайте також  Бійці прикарпатської “десятки” повернулися додому з Донбасу й відкрили пам’ятник в Коломиї

9. Що я завжди хотів зробити, але не дозволяв собі?
Чесна відповідь на це запитання може кардинально змінити життя. Що говорить ваш внутрішній критик? Зараз невідповідний час, для цього недостатньо грошей чи може, інші люди не схвалять ваш вчинок? Це лише виправдання, які дозволяють стояти на місці.

Чим більше ви вірите в свої мрії і робите щось для їх втілення, тим більш повноцінніше живете. Такий підхід дозволить вам і людям навколо стати щасливішими.

10. Що для мене означає успіх?
Багато людей хоче більше грошей, підписників в соцмережах. Деякі вважають, що успіх означає популярність. Але з духовної точки зору все це не таке важливе. Головне – ставлення щодо свого життя і мети. Ви ростете, вчитесь, стежите за своїм здоров’ям? Можете довіряти навколишньому світу і з ентузіазмом прагнути до мрій?

Перегляньте своє визначення успіху – і ви відчуєте набагато більший зв’язок з істинним «я». Будьте самобутніми.

11. Що я готовий відпустити?

Відпускати людей, місця, ситуації, ідеї і переконання, які заважають вам бути в гармонії з собою, дуже важливо для душевного спокою. Подумайте, що ви готові відпустити. Складіть список того, що ви не візьмете з собою в новий рік.

А які у вас плани на наступний рік? Що б ви хотіли змінити у своєму житті?

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.