ПРИКАРПАТСЬКА ПРЕСА ПРО МАТІР В ОКОПІ, ХРАМ РОЗБРАТУ, ОСОБЛИВУ ОСВІТУ, ЯКА ЗНИКАЄ ТА ОКО, ЩО ДИВИТЬСЯ ЗГОРИ

Огляд прикарпатської преси за період із 20-27 травня  2016 року.

BN3mcCtZXH0

РЕПОРТЕР

Мама в окопі Андріана Сусак півтора роки відвоювала на Донбасі. Навіть вагітною на п’ятому місяці тримала оборону 25 блокпосту. На початку травня її нагородили орденом Народного героя. Каже, тепер має дві нагороди – цю та піврічного синочка Макара.

 

 

Турки в Рогатині У п’ятницю, 20 травня, у селі Лопушна Рогатинського району відбулися урочистості з нагоди вшанування пам’яті воїнів Османської імперії, загиблих тут у час Першої світової. Турки воювали на галицькому фронті проти росіян. Загалом таких братських могил на Рогатинщині – чотири.

 

 

Око дивиться згори – З минулого року в Івано-Франківську за порядком можна спостерігати в режимі онлайн. Для цього є 48 відеокамер. Але вони бачать не все й не завжди, тож треба більше та краще. І тут, як завжди все впирається у гроші.

 

 

ГАЛИЦЬКИЙ КОРЕСПОНДЕНТ 

Храм розбрату Домініканський римо-католицький костел у Богородчанах наразі перебуває у користуванні Української православної церкви. Приблизно два роки тому римо-католицька громада заявила про свої права на споруду. У місцевій владі вирішувати питання не беруться. Кажуть, консенсусу можна досягти лише у суді.

 

 

Чи прийдуть фіни по вапно на Вовчу гору? Здавалося б треба тільки радіти: фінська корпорація «Nordkalk», маючи успішні виробництва в Фінляндії, Норвегії, Швеції, Естонії, Литві, Німеччині та Польщі, прагне розгорнути свій новий проект у прикарпатському селі Братишів, що на Тлумаччині. Та ось громада, м’яко кажучи, не в захваті від цього наміру, адже потенційний інвестор хоче вкладати капітал у розробку родовища вапняків та будівництво заводу з виробництва вапнякових сумішей.

Читайте також  Підемо на роботу і помремо: шестирічна українка стала зіркою мережі (відео)

 

ТОП-10 найцікавіших місць Калущини Калуський район – живописний куточок Прикарпаття, розташований в північно-західній частині Івано-Франківської області, в зоні Предкарпатського передгір’я. На півночі його омивають бурхливі води Дністра, на сході та на заході – плеса річок Лука і Болохівка… Надра району багаті на калійні руди, газ, торф, глини, суглинки, гіпс, пісок.

 

Бібліотека без альтернативи 23 травня в Івано-Франківській обласній адміністрації провели перший етап конкурсу на заміщення посади директора обласної універсальної наукової бібліотеки ім.. Івана Франка. На крісло керівника претендували троє кандидатів, та, розглянувши документи претендентів, члени комісії дійшли висновку, що двоє з них не можуть претендувати на цю посаду, відтак участі в наступному етапі конкурсу не братимуть.

 

ЗАХІДНИЙ КУР’ЄР

Особлива освіта на порозі зникнення? Три школи-інтернати області зазнають реформування. Неприємна звістка напередодні свята останнього дзвоника про те, що невдовзі школи-інтернати можуть взагалі зникнути, неабияк налякала працівників цих освітніх закладів.

 

Дмитро Дзвінчук: Професіоналізм буде критерієм оцінки роботи державного службовцяЗ 1 травня в Україні вступив у дію прийнятий наприкінці минулого року закон «Про державну службу». Крім усього іншого, він найперше регулює трудові відносини державних службовців. Експерти відзначають,що у результаті реформування державної служби низка чиновників залишиться за бортом.

 

ГАЛИЧИНА

На Прикарпатті відзначили четвірку найкращих вчителів Нещодавно завершився обласний тур всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2016». За його підсумками визначили найкращих педагогів.

 

Від заводу до прилавка: секрети виробництва міцного алкоголю Ще 20 років тому процес виготовлення горілки на заводі займав цілий тиждень. Нині від постачання спирту в цех до розливання готового продукту проходить усього 36 годин.

 

 

Рятуючи права, можна загубити душу Кожні дві години в Україні в дорожньо-транспортних пригодах гине людина. Таку інформацію можна побачити на екранах телевізорів у рамках соціальної реклами. На жаль, наша область не стоїть осторонь цієї трагічної статистики. За словами начальника відділу безпеки дорожнього руху – заступника начальника управління превентивної діяльності ГУ НП в Івано-Франківській області підполковника поліції Івана Петричука, на Прикарпатті трапилося 209 ДТП з потерпілими, в яких 39 людей загинуло та 260 травмовано…

Читайте також  Російські загарбники поцілили у храм на Донеччині, в якому перебувало близько 300 людей

 

інформує http://firtka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: