У Франківську відкрили музей історії розвитку медицини (ВІДЕО)

Днями в Івано-Франківську по вулиці Низовій, 4 відкрили Музей історії розвитку медицини Прикарпаття. У ньому розташувались цінні медичні книги, раритетні експонати.

Професори Івано-Франківського національного медичного університету відзначають, що саме в такий спосіб підтримується зв’язок поколінь.

“Маємо славні традиції медицини нашого краю і маємо що показати. Влада пішла нам назустріч із приміщенням, – ми уклали довгострокову угоду й взялися перебудовувати другий поверх. Вирішили, що на першому поверсі буде музей історії нашого університету, а на другому – експозиція, присвячена історії розвитку медицини Прикарпаття”, – розповідає ректор ІФНМУ Микола Рожко.

На облаштування музею знадобився рік, а відповідальним за його створення призначили доцента кафедри українознавства і філософії Миколу Сулятицького, інформують на сайті ІФНМУ.

“Концепція музею полягає у висвітленні важливих напрямів роботи: терапії, морфології, стоматології, фітотерапії, інших. Також тут є стенди про хорову капелу “Сурма”. І це лише початки. Надалі музей буде постійно поповнюватися”, – розповів Микола Сулятицький.

Ще чимало цікавих раритетних експонатів знаходяться на різних університетських кафедрах і невдовзі розширять музейну експозицію.

Детальніше в сюжеті телеканалу 402:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.