На польсько-українському кордоні утворилися кілометрові черги

У Прикордонслужбі Польщі зазначили, що у неділю кількість автомобілів у черзі зменшилася.

З Польщі до України виїжджають десятки тисяч українців на різдвяні свята, через що на контрольних пунктах пропуску спостерігаються черги.

Про це повідомляє “Польське радіо”.

Так, протягом минулої ночі польські прикордонники пропустили 54 тисячі громадян.

“На чотирьох прикордонних переходах з Україною Підкарпатського воєводства посилюється передріздвяний рух. Протягом минулої ночі прикордонники обслужили 54 тисячі мандрівників”, – зазначила речник Бєщадського відділення Прикордонної служби Ельжбєта Пікор.

Вона підкреслила, що така інтенсивність у передріздвяний період спостерігається щороку. Однак, внаслідок того, що цього року свята збіглися з вихідними, на кордоні панує пік руху.

Зазначається, що 16 годин мусять чекати ті, хто пересувається легковими автомобілями з Польщі в Україну через перехід “Корчова-Краківець”, а на КПП “Медика-Шегині” – 8 годин.

При цьому повідомляється, що у неділю кількість автомобілів у черзі зменшилася. Однак вантажівки очікують на перетин кордону від 27 до 38 годин. За словами Пікор, на контрольно-пропускних пунктах задіяні усі смуги руху. Так, у пункті “Корчова-Краківець” задіяні три смуги для автобусів.

Крім того, подібна ситуація спостерігається і на кордонних переходах Люблінського воєводства. Зокрема, на кордонному пункті “Гребенне-Рава-Руська” вантажівки на в’їзд в Україну чекають більше 20 годин, в черзі всього 200 автомобілів. Крім цього, 400 легковиків стоять у 7-годинному корку.

Така ж ситуація спостерігається на КПП “Долгобичів-Угринів”, де водії чекають вісім годин. При цьому на переході “Зосин-Устилуг” на обслуговування необхідно чекати приблизно три години.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.