Міськрада Калуша: Ситуація на відвалах Домбровського кар’єру є критичною

ідповідно до повідомлення громадського активіста міста Калуша Бойчука Р.В. щодо виявлення ним проведення невідомими особами земляних робіт на відвали розкривних порід №1 та №4 Домбровського кар’єру, владою міста було прийнято рішення перевірити даний факт.

В процесі даних робіт було порушено значну площу рекультивованих територій відвалів, ймовірно з метою пошуку захоронених там раніше металобрухту та відходів графіту з колишнього магнієвого заводу.

Робочою групою під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко у складі представників всіх відповідних служб, здійснено виїзд на місце події з метою огляду та фіксації факту порушення цілісності рекультивованої поверхні даних об’єктів.

“Ситуація на відвалах №1, №4 розкривних порід Домбровського кар’єру ДП «Калійний завод» ВАТ «Оріана» є критичною та може призвести до погіршення екологічної ситуації у зв’язку з вимиванням солей та інших токсичних відходів, заскладованих у відвалах. Ситуація, що склалась, вимагає негайних рішень”, – інформують в прес-службі міської ради.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.